30 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı, KPSS’siz mülakatsız kadın erkek büro memur alımı başladı

İŞKUR açıkladı, KPSS’siz mülakatsız kadın erkek büro memur alımı başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayanlar için güncel alımları açıklamaya devam ediyor. Personel alımı ile ilgişi merak edilen detaylar...



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayanlar için güncel personel alımlarını duyurmaya başladı. Alınan son bilgilere göre başvuruların online olarak yapılacağı kaydedildi. KPSS şartı olmadan ayrıca mülakatsız kadın erkek büro memur alımına başlandığı kaydedildi.

usakgundem.com'da yer alan abere göre, büro memuru olarak görev yapmak isteyenler için harekete geçildi ve alımlar duyurulmaya başlandı. Yapılan açıklama doğrultusunda ülkemizin çeşitli şehirlerinde çalışacak büro memur alımı başladı. Yapılan başvuruların online olark alınacağı belirtilirken, adayların taşıması gereken başvuru şartları da açıklandı.

BÜRO MEMURU ALIMI YAPILACAK

Kamu ve özel sektörün iş ilanlarını güncel olarak yayımlamaya devam eden İŞKUR, Türkiye geneli binden fazla büro memuru alımı yapacağını duyurdu. Büro memur alımlarında alımların şu an için özel sektöre yapılması sebebi ile KPSS şartının aranmayacağı ve kamudaki gibi mülakatın yapılmayacağı da duyuruldu. Büro memur alımlarına başvurular online İŞKUR üzerinden olacağını da kaydedildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Büro memur başvuru şartları özelve genel olmak üzere ikiye ayrılıyor. Adayların öncelikle genel İŞKUR başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. Bu özel şartlar da ilanlara göre değişiklil gösterdiği için adayların ilanların içerisindeki şartları da çok iyi bir şekilde incelemesi belirtiliyor. Genel başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

En az 18 yaşını tamamlamış olmak.

En az ilkokul mezunu olmak.

Kamu haklarından kısıtlı olmamak.

Yapılan başvurular yapıldığı tarih itibarı ile ilan için kaydedilen il sınırları içerisinde ikamet etmek gerekmektedir.

Ayrıca arşiv soruşturması olumlu olmak ve adli sicil kaydı temiz olmak şartı aranmaktadır.

Kaydedilen bu şartlar genel başvuru şartlarıdır. Öte yandan özel başvuru şartlarının içeriği için ilgilendiğiniz ilanları çok detaylı olarak bakabilirsiniz.

İŞKUR açıkladı, KPSS’siz mülakatsız kadın erkek büro memur alımı başladı

İŞKUR NEDİR VE NE İŞE YARAR?

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) 15 Mart 1946 senesinde faaliyete başladı. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun alanda işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak iş ve İşçi Bulma Kurumu 15 Mart 1946 tarihinde faaliyete geçmiştir.

İŞKUR'DAN KAÇ DEFA İŞE GİRİLİR?

Öte yandan yapılan mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer defa yararlanabilmekte olup bu kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçmeyecek şekildedir.

Her ay hesaplara en az 5 bin 365 TL yatacak ama emekli ikramiyesi değil! Bu parayı emekli olmayanlar alacak!

En düşük emekli maaşı 12.500, memur emeklisi maaşı 15 bin TL! Yeni maaşlar peş peşe açıklandı! SON DAKİKA!

 


Geri Dön