05 / 05 / 2024

İslam Memiş 13 gün sonraya işaret etti! Gram altın ve ons altında flaş tahmin

İslam Memiş 13 gün sonraya işaret etti! Gram altın ve ons altında flaş tahmin

İslam Memiş piyasalarla ilgili yaptığı değerlendirmelerde enflasyon verilerini ve rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul hakkında dikkat çeken  bir uyarı yaptı. Memiş, gram altınla ilgili de tarih verdi.



Finans analisti İslam Memiş Borsa’da üst üste rekorların kırılmasının ardından yüzde 3 ila 4 oranında kar satışları olabileceğine vurgu yaptı. TÜİK rakamlarına göre 80,21 olarak açıklanan enflasyon rakamları sonrası aynı gün borsa rekor üstüne rekor yaptı. Eylül ayında Borsa İstanbul'da yeni rekorların olacağına dikkat çeken Memiş, Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini düşündüğünü belirtti. Memiş “Seçim sürecinde olduğumuz için seçim ekonomisi modeli kurdaki baskılanma yatay süreç borsadaki ralliler içerideki bir düzenlemenin habercisi olabilir diye düşünüyorum. Merkez Bankası’nın yaptığı son indirimde bunun habercisi. Hem dolar kuru yüksek hem faiz indirimi var ama borsa rekor kırmakta. İçerideki yatırımcıların dışarıdaki yatırımcılarla desteklenmesi gerekmekte. İçerideki yatırımcılar kısa vadeli pozisyon almayı çok yapıyor. Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini tahmin ediyorum” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön