28 / 07 / 2024

İslam Memiş altında yeni zirve için gün verdi

İslam Memiş altında yeni zirve için gün verdi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurundaki dalgalanmalara ilişkin çarpıcı değerlendirme yaptı. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ONS ALTIN VE GRAM ALTIN İÇİN GÖZLER MERKEZ BANKALARINDA

Altın fiyatlarını etkileyen önümüzdeki tek neden gram tarafında, Merkez Bankası'nın faiz kararı. Bu beklenti 150 baz puanlık daha indirim yaparak tek haneli faizle yılı tamamlayacağına dair. Dolar TL kuru 18.62 seviyesinde görülse de serbest piyasada 18.71 aralığında. Dolar güçlü durduğu için gram altına pozitif yansıyor. Tabii ki 150 puanlık faiz artırımı gelince dolarda düşüş göremeyeceğiz. Gram altında da 1048 altına sarkma zor görünüyor ama bir müdahale gelirse tekrar düşünmek gerekiyor ama şu anda yarın 14'teki faiz kararı önemli olacak. Her iki merkez bankasının hikayesinde de benzerlik olacağını düşünüyorum. Ons tarafındaki hareketlenmeyi takip etmek için yatırımcının Fed'i takip etmesi, gram altın için de TCMB'nin faiz kararı takip edilebilir. Merkez Bankalarının hamleleri önemli olsa da yatırımcı miktar üzerinden yola devam etmeli. Kısa dalgalanmalar bir şey ifade etmez.

"Ne zaman satsak kısmı da biraz göreceli. Altın para kazanılan bir piyasa değildir. Birikim amaçlı alınan bir emtiadır. 8 aydır baskılanıyor, kar satışı için bana göre çok erken. Ev, araba alırsınız o zaman bozdurabilirsiniz. Altının alınıp satılacak, para kazandıracak bir tarafı yok. Bankaların makas aralığını mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor. Buna bakınca da haftalık bazda kazandırmayan bir fiyatlama karşımızda oluyor."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön