18 / 05 / 2024

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, Tv100'deki altın değerlendirmesinde çok çarpıcı tahmin ve yorumlarda bulundu. İşte İslam Memiş'in açıklamaları...



Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, Tv100'de paylaştığı altın değerlendirmesinde oldukça çarpıcı tahmin ve değerlendirmelerde bulundu. İşte İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları

2022 yılında altın ve gümüş gibi emtiaların niçin baskılandığının altında yatan sebep yalnızca Fed değil, aynı zamanda stok!  Altın ve gümüş gibi değerli emtialar baskı altında tutulurken merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoğu da yapmış.  Bizim için bu bir sürpriz değildi. Merkez bankaları yılın üçüncü çeyreğinde 20 milyar dolara denk 399 ton altın satın aldı. 

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

Çin ve Rusya gibi açıklama yapmayan ülkelerin altın stokları hariç. Hangi ülkelerin, hangi ülkelerde fiziki altınlarını tuttuğuna dair şüpheler de var.  Gizli tutuyorlar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın rezervlerini artıran ülkelerin başında geliyor. Helal olsun TCMB. 

Üçüncü çeyrekte TCMB, 31 ton altın alarak rezervlerini 489 tona çıkardı. TCMB, 9 ayda 95 ton altın alımı yaptı. Mücevher amaçlı altın talebi de üçüncü çeyrekte 2017'nin dördüncü çeyreğinden bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) çeyrek dönem raporunda üçüncü çeyrekte mücevher amaçlı altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 11 ton oldu. Türkiye’de yatırım amaçlı olarak perakende altın talebi üçüncü çeyrekte beş kattan fazla artarak 47 ton oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön