06 / 07 / 2024

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, Tv100'deki altın değerlendirmesinde çok çarpıcı tahmin ve yorumlarda bulundu. İşte İslam Memiş'in açıklamaları...



Dünya Altın Konseyi (WGC), merkez bankalarının üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre dört kattan fazla altına denk gelen yaklaşık 400 ton değer metal topladı. Altının ons fiyatında yaşanan yüzde 22’lik değer kaybı, merkez bankalarının yüzünü güldürdü.

Özellikle üç aydır “Baskılanma onların işine yarıyor, dipten topluyorlar, stokluyorlar” dediğimi anımsatmak isterim. Dün açıklanan rakamlar bu düşüncemizi doğrulamış oldu. Evet, merkez bankaları altın stoklarını artırdı.

Türkiye’de hem işçilikli ürün yapımı için sektörlerin hem de yatırım amaçlı vatandaşın talebinde patlama olmuş. Merkez bankaları 2023’ün ilk çeyreğinde dijital paralarını açıklar.

İslam Memiş altında zirve için tarih verdi! Çok uzun sürmez

Altına dayalı dijital paralar için vakit geldi diyebilirim. Her geçen gün jeopolitik risklerin artması, doların silah olarak kullanılması, makroekonomik güven gibi nedenler altın stoklarındaki artışta etkili oldu.

Önce hüplet sonra gümlet. Merkez bankalarının altın stoklarını arttırması ayrı, küresel yatırımcıların comexte fiziki altın talebini artırması ayrı. Dünyada fiziki altın tarafında da ciddi bir talep var.

Bu hiç hayra alamet değil. Çok yakında nedenini öğreniriz. Ucuzdan alan illa ki zirveden satacak. Dip görüldü, zirve de çok uzun sürmez…

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Kasım 2022 tarihinde saat 22.35'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 18,40 Türk Lirası, altının gramı ise 981 Türk Lirası değerinde.

İşte Nebati'nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş dolar için bu kez saat paylaştı! Elinizi çabuk tutun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön