05 / 05 / 2024

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

Gram altın için yatırımcılara uyarı yapan Memiş, tarih ve 'zirve rakamı' vererek bir gelişmeyi de duyurdu.



Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten gram altın, gümüş, dolar ve borsa için yeni tahminler geldi. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını özenle çizen İslam Memiş, "Borsa İstanbul'da satışlar sürecek mi, borsa yatırımcısı hangi adımları atmalı? Altın ve gümüşte yükselişler devam edecek mi? Kripto para piyasası yatırımcıları neler yapmalı? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım" dedikten sonra beklentilerini açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN BORSA DEĞERLENDİRMESİ

İslam Memiş, borsada yaşanan hareketlilikle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Borsa tarafında, tüm videolarımda dikkat edin dedim. Borsa İstanbul günlük bazda (2 Şubat) 4479 puana kadar geriledi. Borsa neden düştü? Borsa tekrar yüzde 15 civarında değer kaybettiği için buradaki sosyal medya algısı da devreye girdi. Siyasi görüşünüzü bilemem ancak para piyasalarda siyasi görüş yok, teknik vardır. Paranın duygusallığı yoktur. Düşüşleri kötü gören değil de düşüşlerde para kazananlar daha çok oluyor. Borsanın iyi bir yatırım aracı olduğunu sık sık ifade ettim.

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

Borsa Türkiye'de 2002 ve 2022 arasında yüzde 1703'lük getirisi ile en fazla getiri sağlayan araçlar içinde ikinciliği elinde tutuyor. Yüzde 6290 ile birincilikte gram altın var. Biz de hisseleri çeşitlendirip 6 ay bekleyeceğiz. Peki, neler oluyor? Kurum ve kuruluşlara, şirketlere bağlayanlar var, siyasete bağlayanlar var, bununla hiç ilgilenmeyenler var. Kişisel düşüncem. Daha önce 12. ayın ortalarında bunu paylaştım. Bir operasyon yapacaklar, işinize bakın dedim.

Biz TL'ye destek vermek için de borsayı tercih ettik. Bu süreçte kurum ve kuruluşların hedef alındığını da gözlemliyoruz. Seçimlere kadar daha ne tartışmalar, ne kavgalar göreceğiz ama paranın duyguysallığı yoktur, tekniği vardır.

Nakidin ve malın olması için sepet yapman lazım. Kulaktan dolma bu piyasaya giren, zengin olacağım hayaliyle buraya girenlerin isyan ettiğini gözlemliyoruz. Borsa İstanbul 2022'de yüzde 196 bir getiri sağladı. İnsanlar ciddi anlamda para kazandı. O zaman niye alkışlamadınız? Şu kadar kazandırdı demediniz kurum ve kuruluşlara? Kazanınca kendinden bildin sen onu, kaybedince başkasından bileceksin, bu insanların doğasında var.

Altın aldım düştü senin yüzünden, gümüş altın düştü senin yüzünden, gümüş aldım, altın aldım yükseldi benim yüzümden. Bu insanların kendini yetiştirmesiyle alakalı bir şeydir. Piyasalarda düşüş de olacak, yükseliş de olacak.

İSLAM MEMİŞ'TEN SON GELİŞMELER IŞIĞINDA GRAM ALTIN İÇİN YENİ TAHMİN


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön