18 / 05 / 2024

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

Gram altın için yatırımcılara uyarı yapan Memiş, tarih ve 'zirve rakamı' vererek bir gelişmeyi de duyurdu.



"Fed, beklenti doğrultusunda bir faiz artırımı yaptı. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ise biraz daha şahin tondaydı. Gelecekle ilgili faizlerin artabileceğiyle ilgili kapıyı açık bıraktı. Risklerden bahsetti. Powell açıklama yaptıktan sonra altın ve gümüşte sert yükselişler gördük.

Altın onsu 1959 dolara kadar, gümüş onsu da 24.63 dolara kadar yükseldi. Gram altın TL serbest piyasalarda 1198'e kadar yükseldi. Gümüş gramı 15.33'lere kadar yükseldi ancak öğleden sonra bir geri çekilme gördük.

Dolar endeksi 100,63 seviyesine kadar geri çekildi. Dolar uluslararası piyasalarda düşerken altın ve gümüş fiyatları yükseldi, pariteler de yükseldi. Şu anda 1.0956 seviyesinde. Bu dalgalanmalarla ilgili köşe yazımda ve diğer yerlerde uyarmıştım. Fed öncesi pozisyon almayın demiştim. Küçük yatırımcıları ters köşeye yatırdı sert fiyatlamalar.

Altın onsu 1945 dolara kadar da geriledi. 1900'e kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. Gram tarafında da bu hakim. Bugün güzel bir gelişme oldu ancak. Altın gümüş rasyosu 80 seviyesinin altına sarktığı için gümüş yüzde 2 civarında değerlendi. Şu anda alton onsu 0.44 eksideyken, gümüş onsu yüzde 2 primli. Bu gümüş için önemli.

Dolarla gümüş almak ucuz, altınla gümüş almak ucuz demiştim. Elinde altın olan, gümüş olmayan mutlaka bunu fırsata çevirmeli. Elinde dolar bulunan gümüş almak istiyorsa bunu fırsata çevirmeli.

İslam Memiş gram altında zirve için tarih verdi!

Altın tarafında da aynı şekilde, orta ve uzun vadede 1450, 1550 beklemeye devam ediyoruz. TL'de bekleyenler de düşüşlerde ilave yapabilir. Gram tarafında da ons tarafında da yukarı yönlü hareketleri yıl boyunca, özellikle hazirandan sonra olma ihtimali çok yüksek.

Gümüş yatırımcısı bugün kazançlı bir fırsat yakaladı. Sterlin dolar da 1.24'e kadar yükseldi. Tekrar satıcılı ama. Euro dolar paritesinde 1.08 destek seviyesini görmeye devam edeceğiz. Yıllık bazda 1.12-1.15 seviyesi beklentimiz devam ediyor. Dolar endeksi 101 seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirdi. Değer kaybetmişti.

Beklentim değişmedi, aynı. 105 seviyesine kadar yukarı yönlü ataklarını devam ettireceğini tahmin ediyorum. Altın gümüş fiyatlarındaki geri çekilmeler orta ve uzun vadeli yatırımcılar için de fırsat vermeye devam ediyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Şubat 2023 tarihinde saat 22.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altın için tarih verdi, müjdeyi patlattı! 'Paraya para demeyeceksiniz'

Maaşını Ziraat Bankası'ndan alanlara büyük müjde!

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön