18 / 05 / 2024

İslam Memiş gram altında rekor için tarih verdi!

İslam Memiş gram altında rekor için tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın fiyatlarına ilişkin yeni tahminlerini kamuoyu ile paylaştı.



Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ve gelecek hafta düzenlenecek olan Fed toplantısı öncesinde piyasalarda hareketlilik sürüyor. Fed'in faiz artışlarında yavaşlamaya gideceğine dair beklentiler dolarda gerileme yaşanmasına sebep oldu. Dolar/euro paritesi 5 hafta sonra yeniden denk vaziyete geldi. Emtia piyasasındaysa  "altın yükselecek mi?" sorusuna yanıt aranıyor. Gözler dün bin TL'nin üzerine çıkan gram altında. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolarda gerileme olacağını ifade ederken altında yeni rekor için tarih verdi.

Dolar ve altın piyasaları merakla takip edilirken, uluslararası ekonomilerde yaşanan gelişmeler yurtiçi piyasaları yakından ilgilendiriyor. Dolardaki gerileme dikkat çekerken altının yeniden toparlanma sinyalleri vermesi dikkat çekiyor. Dün bin liranın üzerine çıkan gram altının daha da artıp artmayacağı merak konusu. Altın fiyatı tahminleriyle bilinen finansal analist İslam Memiş TGRT Haber'de son durumu değerlendirdi. Altının rekora hazırlandığını belirten Memiş, Kasım ayını işaret etti.

Dolar endeksi en düşük seviyelerinde

İslam Memiş gram altında rekor için tarih verdi!

Rekor üzerine rekor kırarak gelişmekte olan para birimlerini baskılayan dolar endeksi 110 seviyesinin altına düşerek piyasaları tersine dönmesine neden oldu. Doların altı para birimine karşı performansını gösteren endeks, 109,5 ile 20 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endeks 109,8'de dengelenirken bir ay önce 20 yılın zirvesini görerek 114 seviyesine kadar çıkmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından altın fiyatları yükselişe geçti. Geçtiğimiz gün altın, bin lirayı test etti. Gram altın 27 Ekim gününe 995,37 ile başladı. Sarı metalin fiyatlanmasında dalgalanmalar devam ediyor.

Dolar bazında gerileme mümkün

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasaları değerlendirirken şöyle konuştu:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön