29 / 04 / 2024

İslam Memiş "Aman ha!" dedi, gram altın için çok önemli bir uyarı yaptı

İslam Memiş

Gram altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edip belirsizliğini korurken, konunun uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara tarihi uyarılar geldi.



Gram altındaki inişli çıkışlı seyir devam ederken, yatırımcılar da atacaklar adımlar konusunda belirsizlik yaşıyor.

"Gram altın düşecek mi, dolar yükselecek mi?" gibi yatırımcıların kafasında soru işareti yaratan ve belirsizliklere neden olan sorulara cevap veren İslam Memiş, kritik uyarılar yaptı.

Deneyimli ekonomistin gündeme ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

"Altın fiyatının Fed tarafından baskılansa da yükselişini sürdürecek. Yıl sonu için gram altında 1.400 TL tahminim geçerli."

Finans Analisti İslam Memiş, Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin tondaki açıklamalarının kripto para piyasası ve emtia fiyatlarında sert düşüşlere neden olduğunu söyledi. “Fed piyasaları baskılamaya devam ediyor” diyen Memiş, Bitcoin’in kritik ve psikolojik destek seviyesini şöyle açıkladı:

4. “20 bin dolar. Bitcoin 19.848 dolar, yüzde 4’lük bir değer kaybıyla haftaya başladı. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi duruyor. Fed etkisi ile baskılanma biraz daha devam edecek” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş "Aman ha!" dedi, gram altın için çok önemli bir uyarı yaptı

5. Dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert düşüşler yaşandığını vurgulayan Memiş, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları şöyle açıkladı: “Hangisi ucuz hangisi pahalı, buna dikkat ediniz. Yatırımcı ya pahalı olan ile ucuzu takas edecek ya da ucuz olanı alıp varlıklarını koruyacak.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön