16 / 05 / 2024

İslam Memiş "Aman ha!" dedi, gram altın için çok önemli bir uyarı yaptı

İslam Memiş

Gram altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edip belirsizliğini korurken, konunun uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara tarihi uyarılar geldi.



6. Gram altını 1.000 liradan almanın zor olduğuna dikkat çeken Memiş, şöyle konuştu:

“Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum."

 7. "Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yılsonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum.”

8. “Piyasalara Eylül erken geldi” diyen Memiş, yatırımcıların Temmuz-Ağustos’taki tatil modundan varlıklarına ve piyasalarına odaklandığı bir sürece doğru gidildiğini belirterek “Merkez Bankaları Eylül gelmeden bir hafta önce sahne almaya başladı” dedi. Resesyondan sonra stagflasyon sürecinin başlayacağını altını çizen Memiş, “Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını göreceğiz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavuruyor. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissedecek. Şirket batakları oluşacak. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri konuşacağız” diye konuştu. 

İslam Memiş "Aman ha!" dedi, gram altın için çok önemli bir uyarı yaptı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.14'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,18 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 17 Türk Lirası değerinde.

Araç sahipleri müjde! Benzine bu akşam indirim geliyor

Sürücüler bu müjdeye hasret kalmıştı! Benzine büyük indirim! 29 Ağustos akaryakıt fiyat listesi

Selçuk Geçer açıkladı! Dolar 35 TL'yi aşacak... İşte tarih


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön