16 / 05 / 2024

İslam Memiş dolar için bu kez saat verdi!

İslam Memiş dolar için bu kez saat verdi!

İslam Memiş, FED'in faiz kararı ve Türkiye'deki enflasyon verilerine dikkat çekerek piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalara dair dikkat çene bir yorum yaptı ve gün ve saat vererek yatırımcıları uyardı.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hareketlilik yaşanacak gün ve saati paylaştı. Memiş yaptığı uyarıda FED toplantısının altını çizdi.

Tahminlerini TV100'deki köşe yazısında aktaran Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) çarşamba akşamı saat 21.00’de faiz kararını açıklayacağını anımsattı.

Memiş, Fed’in 75 baz puanlık faiz arttırımının piyasalar tarafından yüzde 100 fiyatlandığını belirtti ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın saat 21.30’da basın toplantısında sorulara cevap vereceğini ifade etti.

Powell’ın açıklamalarının karardan daha önemli olabileceğine dikkat çeken Memiş, şöyle konuştu:

"Ondan sebep 21.00-22.00 arasında yaşanan dalgalanmalar sağlıksız olabilir. Çarşamba akşamına kadar piyasaların belirsizlik ve dalgalı seyirde geçmesini bekliyorum. Kalıcı fiyatlamalar ve Kasım pozisyonları perşembe günü itibariyle başlayabilir."

İslam Memiş dolar için bu kez saat verdi!

Memiş, bu hafta Rusya’dan gelen açıklamaların da önemli olacağını işaret etti ve "Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesi, küresel gıda endişesi için önemli rol oynayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön