01 / 05 / 2024

İslam Memiş doların 40-45 lira olacağını açıkladı! İşte o tarih...

İslam Memiş doların 40-45 lira olacağını açıkladı! İşte o tarih...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve borsa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, borsa yatırımcılarını dolandırıcılara karşı uyardı. Memiş'in açıklamaları şu şekilde...



Dolar ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında dikkat çeken önemli konulara değindi. Ayrıca, borsa yatırımcılarını dolandırıcılara karşı uyardı. İşte Memiş'in açıklamalarının detayları:

DOLAR KURU BEKLENTİSİ

Finans analisti İslam Memiş MedyaTava Tv’ye konuştu. İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin 100 günlük performansını değerlendirirken, ekonomik açıklamaların vatandaşlara daha fazla duyurulduğunu ve halkla iletişimin daha şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Memiş, devletin resmi olarak 2024 yılı için dolar kuru beklentisinin 36 lira seviyelerinde açıklandığını ifade etti. Ancak kendisinin dolar kuru beklentisini 40-45 aralığında öngördüğünü belirtti.

BORSA VE HALKA ARZ

Memiş, son zamanlarda borsada artış gösteren halka arz edilen şirketlerin sayısının artmaya devam edeceğini belirtti. Ancak bu noktada, borsa dolandırıcılarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Yatırımcıların şirketleri ve teklifleri dikkatlice incelemesi gerektiğini ifade etti.

DOLARIN YERİNDEN EDİLMESİ

İlke Özalp'in "Brics tedavüle girerek, doları tahtından eder mi?" sorusuna karşılık olarak Memiş, "Doları yerinden etmek o kadar da kolay değildir." yanıtını verdi. Doların uluslararası finansal sistemin belirleyici bir parçası olduğunu ve alternatif bir para biriminin bu denli hızlı bir şekilde doların yerini almasının zor olduğunu ifade etti.

İslam Memiş'in açıklamaları, ekonomi ve finans dünyasında merakla takip ediliyor ve yatırımcılar için önemli bir referans kaynağı olarak kabul ediliyor. İslam Memiş'in bu açıklamaları, finans ve yatırım konularına ilgi duyanların dikkatle takip ettiği önemli bir referans niteliği taşıyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Eylül 2023 tarihinde saat 18.47'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 26.89 Türk Lirası, Euro 28.86 Türk Lirası, altının gramı ise 1654 Türk Lirası değerindedir.

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem!

Erken emeklilik için onay çıktı; Yaş ve prim şartı değişti


Geri Dön