01 / 05 / 2024

İslam Memiş en çok kazandıracak yatırımı açıkladı! Ne altın, ne dolar, ne de gümüş...

İslam Memiş en çok kazandıracak yatırımı açıkladı! Ne altın, ne dolar, ne de gümüş...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program hakkındaki yazısında yer verdiği borsa ve dolar uyarısı ve 2024'ün önemli yatırım aracına dair açıklaması dikkat çekti. İşte detaylar...



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program hakkında yazdığı son makalesinde, borsa ve dolarla ilgili dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Memiş, artık eski yatırım alışkanlıklarının geçmişte kaldığını belirterek, "Çalış, biriktir, gücün yetiyorsa peşin al" düzeninin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2024 yılının parlayan yıldızını açıkladı.

İslam Memiş, TV100.com'da yayınlanan son yazısında, 2024'ün en önemli yatırım aracını şu şekilde açıkladı:

"Şu anki düzen, 'Çalış, biriktir, gücün yetiyorsa peşin al' şeklinde ilerliyor. AB standartlarına hoş geldik.

Önemli olan toplumun tasarruf yapması ve birikim yapması. Bu iyi bir adım. Ancak, 2023 Haziran'a kadar olan süreç oldukça zorlu bir dönemdi.

Yeni dünya düzeninde servet sahibi olmak artık eskisi gibi kolay değil. Artık ya zenginsiniz ya da fakirsiniz.

Ekonomide yanlış stratejiler ve kur baskılamaları gibi nedenlerle ekonomide ağır bedeller ödendi. Şimdi, ekonomi yönetimi hem ekonomik krizle mücadele ediyor hem de AB standartları ve yeni dünya düzenine ayak uydurma sınavı veriyor.

Enflasyonla mücadele için altta yatan yapısal sorunların çözülmesi gerekiyor.

FAİZ, BORSA VE KISA VADELİ DÖVİZ

Bazı yetkililer, "Kur hedefimiz yok" dese de dolarizasyonla başa çıkmak için yeni adımlar atılıyor. Bugünkü koşullarda faiz, borsa ve Kısa Vadeli Döviz (KVD) yatırımcılarının en avantajlı kurtarıcısı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetimi, sürecin zorlu olduğunu ve zaman alacağını kabul ediyor. 2024'ün hikayesi, Avrupa Birliği (AB) ile ilgili olabilir. Enflasyonla mücadele kadar kamu tasarrufunun da önemli olduğunu düşünüyorum.

2024'ÜN YILDIZI BORSA

Orta Vadeli Program ile ekonomik iyileşmenin yanı sıra yeni bir süreç hedefleniyor. Bu süreç, yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek özellikle borsa tarafında olumlu bir etki yaratabilir. 2024'te borsa, sürecin olumlu gittiğinin bir göstergesi olabilir."
 

SON DAKİKA! 3.1 şiddetinde deprem!

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem


Geri Dön