24 / 07 / 2024

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!

İslam Memiş, özellikle piyasaları için bir tarihe dikkat çekerek, 'O saatten itibaren yükselişler başlayabilir' dedi. Peki yıl sonu için tahminler ne yönde?




"Dolar için dikkat etmek gerek!" başlıklı videosunda, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu: Borsa İstanbul 3447 puanda, yüzde 1.30'luk değer artışı devam diyor. Biraz daha kazançla günü(dün) tamamladı. Rallinin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. En güvenli pozisyon için borsa tarafına girişler hızlandı. KKM'daki vatandaşların da buna devam edecekleri görülecektir. Çünkü ne döviz kuru ne emtia riskine girecekler. Enflasyonist ortamdan geçtiğimiz için borsa da ucuz kalmıştı, şimdi değeri yüksek kalmaya devam ediyor. Dolar karşısında düşük kalıyor. Yabancı yatırımcılar girişleri hızlandırırsa yukarı yönlü hareketler devam eder ama kar satışı gelmedi, bu yükselişler çok da hayra alamet değil. Dikkat etmekte fayda var. 6 aylık süreci göz önünde bulundurmak gerekiyor.

DOLARDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

İslam Memiş, Hayra alamet değil dedi, tarih verdi!

Dolar TL kuru ekranlarda 18.23 seviyelerinde. Piyasalarda 18.32-18.37 aralığında. Yatırımcının dikkat etmesi gerekiyor. Yıl sonunda öngörüm 20-21 lira aralığında ancak kısa vadede dolar tarafında bir baskılanma olabilir. Dolar endeksi 110 seviyesinde. Eylül sonuna kadar aşağı yönlü trend bekliyorum. Haliyle bizim gibi ülkelerde de bir miktar geri çekilmeler yaşanabilir. Param var dolar alsam mı soruları geliyor. Doları yatırım aracı olarak gören bayağı insan var. İnsanlar döviz akla gelince hemen dolar geliyor. Dolar bir yatırım aracı değildir, ödeme aracıdır. Diğer enstrümanlar karşısında çok da getirisi olacağını sanmıyorum. Dolar endeksindeki yüksek rakamsal değer çok önemli. Dolar endeksinin geri çekilmesi, dolar TL'deki geri çekilmeyi gündeme getirebilir. O da gerçekleşince onu içsel nedene değil, dünyadaki değere bakmak, yorum yapmak gerekiyor.SAAT VEREREK UYARDI


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön