24 / 07 / 2024

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!

İslam Memiş, özellikle piyasaları için bir tarihe dikkat çekerek, 'O saatten itibaren yükselişler başlayabilir' dedi. Peki yıl sonu için tahminler ne yönde?




Euro TL 18 lira 18 kuruş. 1821-18-30 aralığında bir kur var. Euro bölgesinde ECB'nin faiz kararı açıklandı. 24 yıl aradan sonra 75 puanlık artış yaptı. Bu kadar şahin faiz artırımı piyasalarda hiç hissedilmedi. Euro/dolar 1 seviyesinde. Hiçbir etkisi olmadı paritelere. Bu mücadeleyi görüyorsunuz. Aylardır, 7-8 aydır size yorumluyorum. Bizim yol haritamız, faiz artırarak enflasyon düşmez idi. Çünkü finansal piyasalar tıkandı. Fed'den şahin tonda açıklamalar da gelmeye devam etti. Bütün enstrümanları kullanacağız diye mesaj verdi. Bakalım 21 Eylül'de nasıl bir karar verilecek. Piyasaların beklentisi 75 baz puan ama 50 baz puan beklentileri de ayrılıyor. 50 açıklanırsa dolardaki geri çekilme o saatten itibaren, yani eylülün son haftasından itibaren başlayabilir. Eylül sonlarında euro dolar paritesinde de bir toparlanma olabilir.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN 'HANİ'CİLERE TEPKİ

İslam Memiş, Hayra alamet değil dedi, tarih verdi!

Altının onsu 1728 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu hafta için 1730 direnç seviyesi öngörümüzdü. Bu hafta 1700-1728 aralığında işlemler gerçekleştirdi. 1688 dolar seviyesi güçlü destek. Bu seviyeyi takip etmeyi sürdürüyoruz. Yükseliş için 1700'ün güçlü kırılması gerekiyor. Eylül son haftalarında hızlı toparlanma olabilir. 75 değil de 50 baz puanlık faiz artışı olur, petrolde düşüş olursa bu altın ve gümüşü pozitif etkiler. Gram altın TL'yi 997 seviyesinde size gösteriyorlar. Şu anda gram altın TL 1012-1018 aralığında. Bir aydır ekranla piyasalar arasında, bankalar arasındaki farkın 15 lira olduğunu lütfen, altın satacaklar, mallarını ucuza kapmaması gerektiğini uyarıyorum. Tekrar ediyorum. Siz ekranlarda 1000 seviyesinin altında gösteriyorlar ancak 1012-1018 seviyesinde. 'Hani'ciler ekrana bakıp düşmüş diyor. Piyasalar bunları güzel şekilde oynatıyorlar. Onların tedavisi yok. Akıllı insanlar bankacılık uygulamasına girer fiyata bakar. Caddeden geçerken kuyumcuya bir sorar. 'Hani'ciler gördüğüne inanır.

Gümüş ons 18.45 dolarda. 18.50 direnç seviyesi. Aşağıda 17.50 destek seviyesi. Elimde dolarım var değerlendirmek istiyorum... TL'ye mi dönsem? Hayır. Parite kültürünü kavramış insanlar zarar etmez. Dolar olanlar, bunu takas olarak kullanmak isteyenler altın ve gümüşün baskı altında, ucuz kaldığını bilmeli. Elinde dolar olan euro, sterlin, altın ve gümüşün oldukça düşük olduğunu bilmeli. Gümüşün gramı 11.20-11.30 aralığında 11 altında gümüş yok.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 18.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

'Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank emekli promosyonlarını 15 bin TL yapacak' iddiası!

SGK uzmanı asgari ücretin 2023'te kaç para olacağını açıkladı!

Selçuk Geçer 'küçük kıyamet' için tarih verdi! Dolarda dudak uçuklatan tahmin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön