11 / 05 / 2024

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...



GRAM ALTINDA SON DURUM
Gram altın fiyatı ile ilgili ise Memiş "Gram altının 1248 lira seviyesinde olduğunu görüyorsunuz ekranlarda. Gram altın 1248 lira değil, 1271-1278 lira aralığında hem bankalarda hem kapalıçarşı piyasasında. Burada da bir gerileme beklediğimi ifade etmek isterim. Yine geçen haftaki videolarımda gram altın tarafında bir ons ve gram tarafında bir düşüş öngördüğümü, ons nedenli gram altında da bir geri çekilme öngördüğümü ifade etmiştim. Bugün ve pazartesi günü bu beklediğimiz kar satışları gerçekleşir... Ha nereye kadar geriler? 1230... 1200 lira destek seviyesi vardı, dolar kuru yukarı yönlü atak gerçekleştiği için artık 1200 liraya gelme ihtimalini zayıf görüyorum. O yüzden 1230 destek seviyesini takip etmeye devam edeceğim." dedi.

"YILIN SON DÜŞÜŞLERİ VE SON ALIM FIRSATLARI OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM"
Memiş ardından "Ancak şunu tekrar etmekte fayda var. Bugün tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra bu düşüşlerin son, yani yılın son düşüşleri ve son alım fırsatları olacağını ben tahmin ediyorum. Gram altın almak isteyen arkadaşların da bugünü, yarını, pazartesi gününü son bir kez değerlendirmesi gerekiyor. Ve ondan sonra yine fırsat vermeden 1300'lü rakamları tekrar konuşacağımızı da ifade etmek isterim. Yine hazirandan sonra 1400-1500 lira aralığını konuşacağız." dedi.

"GRAM ALTINDA 1700 LİRA SEVİYESİ BİLE GÖRÜLEBİLİR"
Gram altın ne kadar olacak? Memiş gram altının yükselişiyle ilgili de öngörülerini paylaştı ve "Ama eğer ons altın 2350 dolar seviyesini yukarı yönlü kırarsa bu sefer muhtemelen 1500 lira seviyesi yukarı yönlü kırılabilir. 1600, 1700 bu rakamları da görebiliriz. Bunlar sürpriz değil, böyle bir risk var yani. Sadece bizim takip ettiğimiz 1450, orası kırılırsa 1500, 1550... Bu bant aralığı değil bizim hedefimiz. Yani 1500 lira seviyesi de kırılırsa, ons altından tekrar destek alırsa bu sefer 1500 lira seviyesi yukarı yönlü kırılır, 1600-1700 lira seviyesi bile görülebilir. Böyle bir risk var, bu risk her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Yani bunu göz önünde bulundurun. O yüzden elinde altın bulunduran yatırımcısı 'Ben satarım düşükten tekrar yerine koyarım, şu kadar kazandım, karımı cebime koyarım' falan bunlar yanlış düşünceler. Kesinlikle satma taraftarı olmayın, satan yerine koymaz, zarar eder." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön