19 / 05 / 2024

İslam Memiş, "Masal bitti" diyerek uyardı! Altın fiyatlarında görülmemiş tahmin

İslam Memiş,

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş, Dünya Bankası'nın uyarısı anımsattı. Memiş, ekonomiye ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar...



BİR ÇOK İFLAS OLACAK

Dünya Bankası, faiz artıran dünya merkez bankalarını 2023 için çok uyarmıştı, ancak bu uyarıyı kimse dikkate almadı. 2023’de beklenen tufana az kaldı!
Bu kez yıkıcı bir özelliği olacak. Sorunun herkes farkında. Az hasar ile atlatmak için çözüm arıyorlar.  ABD’de üç bankanın iflas etmesi daha bir şey değil. Diğer ülkelere ve diğer büyük bankalara sıçrayacak.

DOLAR'IN STATÜSÜ ZAYIFLAR

Sermaye el değiştirecek, dijital para sistemine geçiş hızlı ve acılı olacak.  ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçen hafta halka kapalı planlanmamış bir toplantı için ABD’nin üst düzey mali düzenleyicilerini aradı ve şunu söyledi: “Durum sandığımızdan daha ciddi.” Yellen devam etti: “Eğer ABD borçlarında temerrüde düşerse bu ABD dolarının dünya rezervi olma statüsünü zayıflatır” dedi. Yani, böyle bir risk kabul edildi!

Fed’in geçen hafta piyasaya 94 milyar dolar daha nakit sürdüğünü, ondan önceki hafta da yaklaşık 300 milyar dolar likidite verdiğini anımsatmak isterim.
Böylece yakılan doların üçte ikisi tekrar geri verilmiş oldu. 

2 YENİ BANKA KURULUYOR

BDKK, iki bankanın kuruluşuna, bir bankanın faaliyetine izin verdi. BDKK, Hayat Finans Katılım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verirken, Asır Yatırım A.Ş ile Ziraat Dinamik Banka AŞ’nin kuruluşuna izin verdi.

DİJİTAL PARA HAZIRLIĞI

Dünyada diğer ülkeler de dijital para hazırlığını yaptı. Hatta doları terk edeceklerini alenen söyleyenler bile var. Dünyanın yüzde 80’ni dolar kullanıyor. Dolar rezerv bir para. Ancak ne zamana kadar?

ÇİN YENİ BİR DÜZEN KURUYOR

Rusya, Çin, Suudi Arabistan ve Türkiye ABD dolarına karşı farklı para birimiyle ticaret yapmak için çalışmalar devam ediyor. Ondan sebep altın rezervlerini artırdılar. Ondan sebep 2022’de altın bu kadar baskılandı. TCMB’de altın hazırlığını yaptı. 2002’de 110 ton altın rezervi bulunan TCMB, altın rezervini 547 tona yükseltti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön