02 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten altın alımı için 'Millet İttifakı' uyarısı! Bakmayan kaybeder

İslam Memiş'ten altın alımı için 'Millet İttifakı' uyarısı! Bakmayan kaybeder

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar konusunda önemli tahminler yaptı. Memiş, Millet İttifakı'nın adayının henüz açıklanmadığını ve alım yapmak için beklemede kalınması gerektiğini ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...



“ALIM İÇİN FIRSAT KOLLAYAN ŞUBAT AYINI BEKLESİN”

İslam Memiş şunları kaydetti:

“Yılın ikinci yarısı ile alakalı dövizle borç almamak gerektiğini söyleyebilirim. Döviz geliriniz yoksa dövizle borçlanmak oldukça büyük bir risk. Euro/Dolar paritesi 1,09 seviyesinde. Hedef 1,11 seviyesi.  Gram altın/TL fiyatı ekranlarda bin 165, serbest piyasalarda bin 184. Burada kar satışları yaşanabilir. Ons altın bin 950 dolar seviyesinde. Yukarıda bin 950, aşağıda bin 850 dolar. Bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyoruz. Alım için fırsat kollayan altın yatırımcısının şubat ayını mutlaka beklemesi gerektiğini söyleyebilirim. Gümüşün ons ve gram tarafından yine yatay seyirler devam ediyor. Yıllık ve aylık olarak gümüş yine altına göre daha iyi performans sergiliyor.”

“KRİTİK TARİH: 31 MART 2022”
“ÖTV ile alakalı şu anda bir beklentim yok. Ancak ithal araçlarla alakalı bir karar alınılabilir. İmar affı ile ilgili kamuoyunun çok büyük bir beklentisi var. Ben bizzat sayın bakana da sormuştum kamuoyunda böyle bir beklenti var diye ama Sayın Bakan Hayır böyle bir çalışmamız yok dedi. Bu nedenle böyle bir çalışma beklemiyorum. Kritik tarih 31 Mart 2022. Bu tarihten önce harç borcu olanlar, Bağ-Kur sigorta borcu olanlar belediyeye taksitlendirme imkânı olanlar için birçok avantaj olacak. Teşvikler ve destekler bir noktada kazandırdı. Bunların piyasaya yansıması pozitif olacaktır. Bir nakit akışı ve bir para trafiği olacaktır.”

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş "İşte aday açıklandığında piyasalar fiyatlama yapacaktır. Bunu beklemekte yarar var. Dövizle borçlanmak oldukça riskli. Altında kar satışları yaşanabilir. Altın için alım yapacak olan varsa Şubat ayını beklemelidir. Gümüşün ise altına göre performansı daha iyi" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön