15 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten altının 2023'teki durumu için ilk yorum! 'Elinde nakti olan...'

İslam Memiş'ten altının 2023'teki durumu için ilk yorum! 'Elinde nakti olan...'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gelecek yıl yatırımını doğru değerlendirmek isteyenler için, “2023 yılında nakitin çok değerli olacağını da bilmek gerekiyor” uyarısında bulundu.



Altın fiyatları yılın son Fed faiz kararından sonra düşüş trendine geçti. Hafta içinde 1.825 dolara çıkarak 30 Haziran sonrası en yüksek seviyeyi gören ons altın FOMC sonrası bugün 1783 dolara kadar geri çekildi. Dolar kurunun 18,65 seviyesinde yatay seyretmesi ve onstaki kaybın ardından yurt içi altın fiyatlarında tarihi zirveden gerileme yaşanıyor. Geçtiğimiz gün 1093 liranın üzerine yükselerek rekor kıran gram altın fiyatlarıysa yüzde 1,5’in üzerinde değer kaybetti ve şu sıralarda 1066 liradan satışa sunuluyor.

FAİZ ARTIŞLARI BİTMEDİ

İslam Memiş ten altının 2023 teki durumu için ilk yorum! Elinde nakti olan...

Dün yılın son FOMC toplantısını gerçekleştiren ABD Merkez Bankası Fed, beklendiği üzere 50 baz puanlık faiz artışı yaptı. Karar sonrası konuşan Başkan Powell, faiz artışlarının bitmediğini ve nihai faiz beklentisinin yüzde 5,1’e yükseltildiğini belirtti.

EKONOMİDE YAVAŞLAMA SİNYALLERİ

Fed Başkanı Powell ayrıca, ABD ekonomisinde yavaşlamanın kuvvetleneceğini ve 2023 büyüme beklentilerini yüzde 1,2’den yüzde 0,5’e düşürdüklerini açıkladı. Ekonomik ivme kaybının istihdamı da yavaşlatması beklenirken işsizlik oranının 2023’te yüzde 4,6’ya çıkması öngörülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön