05 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten bomba tahmin! Altın fiyatları düştü, sıradaki gelişmeyi açıkladı

İslam Memiş'ten bomba tahmin! Altın fiyatları düştü, sıradaki gelişmeyi açıkladı

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Gram altın 1111 liraya kadar düştü. Altın fiyatlarıyla ilgili uzmanlardan yatırımcıya yeni tahminler geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...



Fed ve ECB'nin fiyat baskılarının önüne geçmek için faiz artırımına devam edeceğine yönelik açıklama ve sinyal vermeleri nedeniyle piyasalarda Emtia tarafında düşüş görüldü.

Küresel enflasyon sorununun henüz önüne geçilemiyor. ABD'de enflasyon düşse de fiyat baskısı halen gücünü koruyor. Bundan dolayı da yatırım kararları yön değiştirmekte.

ENFLASYON FAİZİ, FAİZ DE DOLARI GÜÇLÜ KILIYOR 
Enflasyonun yüksek devam etmesi ABD'de faiz artırımlarının devamının geleceğinin sinyalini veriyor. Aynı şekilde Avrupa Merkez Bankası da faiz artırım mesajını verdi. Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro bölgesi enflasyon baskılarının yüksek olmaya devam ettiğini ve ECB'nin altta yatan fiyat dinamiklerini azaltmak için faiz artırmaya devam edeceğini söyledi. Yükselen faizle birlikte altına olan yatırım faize kaymış oluyor. Böylece Altın fiyatları geriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön