Altın & Dolar

İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama: Ucuzladı, gram altınınızı ona çevirebilirsiniz! Piyasa uzmanı peş peşe ezber bozdu!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve ons altındaki hareketliliğin altını çizdi. Memiş, rasyo etkisine değinerek, altını olanların geçebilecekleri emtiayı resmen duyurdu. İşte o dikkat çeken açıklama...

"Altın mı Gümüş mü?" başlıklı Youtube videosunda piyasalardaki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, "Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Altın ve gümüş fiyatlarında geirlemeler yaşandı. Bundan sonra ne olacak?" sorusunu değerlendirdi. 

"Borsa İstanbul 11100 puanda. 0.65'lik değer kaybı var. 11 bin 500 direncini bekliyorduk. Moodys'in 2 puanlık artırımı vardı. 11 bin 500 test edilir demiştik. Buna rağmen 11 bin 500 puan seviyesi yakalanamıyor. 11 bin 200 puan önemli bir direnç seviyesi. Bunun üzerinde bile kalıcı olamadı" bilgilerini veren İslam Memiş, aşağı yönlü kar satışlarında 10 bin 900 puanın yeniden çalışacak gibi durduğunu, borsa tarafında beklemeye devam ettiklerini, özellikle savunma sanayii şirketlerini işaret ettiğini söyledi. 

Haber Global'de yer alan habere göre; Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ile ilgili de konuştu ve doların 33 TL altına kısmen sarktığına ancak 33.80 TL kritik destek seviyesinin altını da çok kıramadığına vurgu yaptı. 

İslam Memiş, "Düşüşlerin kalıcı olacağı öngörülemiyor. Benim beklentim 40 ve yukarısı olduğu için bakalım kimin dediği olacak" açıklamasında bulundu. 

Değerlendirmelerinin profesyonel yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş, gram altınla ilgili de resmen ezber bozdu. 

İslam Memiş, "Gelelim ons altına. 2409 dolarda. 2380 - 2480 bant aralığını izleyeceğiz. Birkaç hafta bu bant aralığında oyalanır ve tekrar 2450 dolar denemesini yapar ve yeniden geri gelir uyarılarım vardı. Aşağı yönlü hamle öngörüyorum" diye konuştu. 

Ons altının 2388 dolara kadar gerilediğini, 2400'de tutunmaya çalıştığını aktaran Memiş, "İkinci toparlanma sebebi de şu, altın/gümüş rasyosu yükseldi. Altın, gümüşe karşı biraz daha güçlü kaldı" dedi. 

""Gram altın Kapalıçarşı'da 2591 lira. Burada 2583-2585'e kadar geri çekilme gördük, toparlanma isteği mevcut. Gram altın yatırımcısı ons altını izlemeli uyarımız var. Ons geriliyor gram geriliyor, ons toparlanıyor gram toparlanıyor. Gram altın bu bant aralığında oyalanmayı sürdürüyor. Gram altın tarafında 2580-2680 aralığını kısa vadede izlemeyi sürdüreceğiz. Bundan sonra sene sonuna kadar her ay yeni rekor denemesi yapan bir gram altın olacak" açıklamasında bulunan İslam Memiş, Ağustos ayına odaklanıldığını dile getirdi. 

Memiş, gram altında ağustos ayında 2700-2730 aralığının izleneceğini söyledi ve "İki hafta boyunca çekirdek alıp çıtlatacağız. 2380-2480 bant aralığını takip etmeye izleyeceğiz ons altında biz her haber akışında. Gram altında da o şekilde" dedi. 

İslam Memiş, açıklamasını şu şekilde tamamladı: 

"Altınım var, gümüşüm var, seni alayım mı diye sorsaydım, al tabii ki gücümü görmedin mi derdi bana gümüş. Elinizde altın varsa, gümüş alman lazımsa evet almalısın. Rasyo yüksek olduğu için altınla gümüş almak daha ucuz oluyor. Gümüş rasyodan değersiz. Rasyo düştüğünde gümüş değerli oluyor.

Ons gümüş 29.11 dolar. İki gündür bu hafta için 28.80 dolar destek seviyesini telafuz etmiştim. 29.11 dolar seviyesinde. Yukarıda 30.50 dolar var. Burada da altın gibi baskılanma, dalgalanma devam edecek. Gram gümüş 30.80. 30 lira 50 kuruş var burada da. 30.50-31.50 bant aralığında 1-2 hafta oyalanır gümüş."

İş Bankası son tarih 31 Temmuz diyerek duyurdu, hesaplara 12 bin TL yatırılacak!

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Prof. Dr. Soner Gökten kira krizine parmak bastı!  Piyasayı ne bekliyor?