09 / 07 / 2024

İslam Memiş'ten çarpıcı tahminler: Gram altın rekor kırabilir! Dolar, euro ve gümüş de yerinde durmayacak!

İslam Memiş'ten çarpıcı tahminler: Gram altın rekor kırabilir! Dolar, euro ve gümüş de yerinde durmayacak!

Altın fiyatları son günlerde yatırımcıların dikkatini çeken bir konu haline geldi. Birçok kişi, altının yatırım için fırsat olup olmadığını araştırıyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilikler ve olası yeni bir rekor beklentisi de bu araştırmaları arttırıyor.



Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hareketlilikler vatandaşların dikkatini çekiyor. Altın piyasası, rekor seviyelere yaklaşarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. Gram altın fiyatlarının aniden yükselmesi bekleniyor ve bu nedenle altın alımı için tarihi bir fırsat kapıda olduğu düşünülüyor. Ancak, henüz altın almayan kişiler başlarını taşlara vurabilirler.

Gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İslam Memiş resmen açıkladı! Gümüş yatırımcıları hemen gaza basın!

Uzmanlar da altın fiyatlarındaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Altın piyasasında tahminleriyle isim yapmış İslam Memiş, gümüş ve altında rekor beklediğini açıkladı. Hatta, rekorun kırılacağı kritik bir tarih belirledi.

Son dönemde ABD'de yaşanan banka iflasları, altın fiyatlarında belirgin bir hareketlenmeye neden oldu. Ancak, altın piyasasının yönü geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrasında belirlendi. Peki, Fed'in kararı piyasalarda nasıl bir etki yarattı ve banka iflasları sonrası piyasalara ne mesaj verdi?

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Para ve emtia piyasaları dikkatleri Fed'in faiz kararına çevirdi. Özellikle ABD'de son haftalarda Silicon Valley Bank'ın da aralarında bulunduğu üç bankanın iflas etmesi mali kriz endişelerini artırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük 16. bankası olan Silicon Valley Bank, mevduat sahiplerinin paralarını çekmesiyle birlikte likidite sıkışıklığı yaşanmış ve bankanın iflası kaçınılmaz olmuştu.

Kriz, Avrupa'nın en köklü İsviçre bankalarından biri olan Credit Suisse'e de sıçradı. Bankayı kurtarmak için başka bir İsviçre devi UBS, Credit Suisse'i satın aldı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!BANKA İFLASLARI FED’İ ETKİLEMEDİ!

Fed politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.75 ile yüzde 5 aralığına çıkardı. Böylelikle Fed enflasyona karşı kararlı duruşunu sergiledi.

Karar metninde ABD bankalarının sağlam olduğuna vurgu yapılırken, gelişmelerin büyüme üzerindeki etkilerinin izleneceği ifade edildi. Ayrıca Fed, 2023 yılı için faiz beklentisini yüzde 5.1 olarak korudu.

Goldman Sachs finansal riskler için en iyi güvenli limanın altın olmaya devam ettiğini belirterek ons altın için hedef fiyatını yükseltti.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

Banka, altın için 12 aylık hedefini 1950 dolar/ons seviyesinden 2050 dolar/onsa çıkardı. Goldman Sachs ayrıca emtia fiyatları için pozitif olmaya devam ettiğini belirterek S&P GSCI için 12 aylık getiri tahminini yüzde 27,9 olarak ortaya koydu.

İslam Memiş, gram altın için orta ve uzun vadeli öngörülerini paylaştı. İslam Memiş'in petroldeki düşüş sonrası ortaya attığı iddia ise çok çarpıcı.

İslam Memiş'ten borsa, dolar, euro, petrol, altın ve gümüş tahmini...


Geri Dön