Ekonomi

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararını, olası sonuçları ve ortaya çıkacak senaryolar karşısında yatırımcıların nasıl davranması gerektiğini anlattı. İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi. Uzman İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, youtube kanalında Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararının piyasalara olası etkileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uzman İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi.

İSLAM MEMİŞ NE DEDİ?

Uzman İslam Memiş yaptığı açıklamada "Önceki gün sert düşüşler yaşandı. Gram altında 900 liranın üzerinde alım yapılmaması konusunda uyarılarım vardı. Sabredip bekleyenlere ne mutlu, alanlara ise geçmiş olsun. FED'in kararının ardından Merkez Bankası da kendi faiz kararını yarın açıklayacak.

FED toplantısından 25 baz puanlık bir faiz artırımı ve şahin tonda bir açıklama bekliyorum. Sadece söylemlerle piyasayası yönlendirmeye devam edecektir. Yıl içinde 4 kez 25 baz puan faiz artırımıyla bu yılı bu şekilde devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. Ancak şunu da ifade etmem gerekiyor ki FED'in faiz kararı zaten piyasalar tarafından fiyatlandı. Herhangi bir sürpriz yok.

Sürpriz olması için
1. 50 baz puan faiz artırırsa sürpriz olur.

2. Şahin tonda değil de güvercin tonda bir açıklama yaparsa piyasalar açısından sürpriz olur.

Önemli olan ise enflasyonun nereye konulacağı. Enflasyon artmaya devam ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl enflasyonun artmaya devam edeceği yönünde bir yol haritası oluşturmuştuk. Bu yüzden ben enflasyonun yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Peki FED'in faiz kararı altını nasıl etkileyecek? Altını olanlar hangi durumda nasıl davranmalı? İşte İslam Memiş'in konuyla ilgili açıklamaları...

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının olası sonuçlarının yaratacağı senaryoları da anlattı. İşte o açıklamalar...
 

Haber Global'in aktardığına göre, İslam Memiş'in açıklamasının devamı şu şekilde: "Bu belirsiz seyirde, Suudi Arabistan'ın Çin Yuan'ıyla petrol satmaya karar verdiği bir piyasa var karşımızda. Bundan sonraki manipülasyonda piyasada Rusya dolar kullanmayacağım, Suudi Arabistan Yuan kullanacağım diyor. Kripto para ile emtia satabilirim diye mesajlar geliyor. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren dünya ekonomi gündeminde doların rezerv para olma özelliğini yitirip yitirmeyeceği konuşulacak. Manşetlerde bunlar tartışılacak. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyor ancak böyle bir şey olmayacak tabii ki, dolar rezerv para olmaya devam edecek. Perde arkasındaki baronlar, dünya finans piyasasını yöneten güçler mesajlar veriyorlar. Son dönemde Rusya'dan çekilen şirketler milyar dolarlık bir zararı göze aldılar. Finans piyasalarının artık değiştiği ve buna uyulması gerektiği mesajı böylece verilmiş oldu.

FED'İN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR YÜKSELİRSE...


Bugüne kadar yatırımcıları FED'in bugün açıklayacağı faiz kararına hazırladım. O gün geldi çattı. Sepet oluşturduysanız, sepetinizde bütün enstrümanlar var. FED kararından sonra diyelim ki dolar çok yükseldi, ons ve pariteler düştü ne yapabilirsiniz? Hemen elinizdeki dolarla partiden isterseniz altın veya gümüş alabilirsiniz ya da euro veya sterlin alabilirsiniz. Çünkü sepetinizde dolar var.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR DÜŞERSE...

Peki tam tersi oldu, dolar düştü emtia fiyatlar yükseldi o zaman ne yapacaksınız. Sepetinizde altın ve gümüşü pariteden dolara çevirebilirsiniz.

KAYBETMEYE MAHKUM OLAN HANİCİLER VE HEP KAZANACAK OLAN ZEKİ İNSANLAR

Haniciler var, bir de zeki insanlar var. Haniciler finansal okur yazarlığı sıfır olanlar. Söylediğiniz şeyi anlamayanlar. Algılarını almak ve satmakla sınırlayanlar. Bunlar kaybedecekler, hiçbir zaman kazanamayacaklar. Alayım satayım derken elindekinden de olacaklar. Maalesef kaderleri böyle. Bir de zeki insanlar var. Zeki insanlara dersiniz ki pariteyle sterlin alabilirsiniz, hemen gider pariteyle sterlin alır. Haniciler ise elindeki TL'yle sterlin alır."

FED sonrası gram altın, çeyrek altın, tam altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları FED sonrası atak yaptı!

Dolarda FED rüzgarı! İşte 17 Mart 2022 dolar kuru!