03 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten Fed kararı sonrası ilk yorum! 'Fırsata çevirin'

İslam Memiş'ten Fed kararı sonrası ilk yorum! 'Fırsata çevirin'

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını açıkladı, yurt içinde gram altın fiyatları yeni rekorunu kırdı. Ons altın fiyatındaki yükseliş ile zirveye oturan altın gram fiyatı için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir yorum geldi.



Fed yeni senein ilk faiz kararını açıkladı. Piyasaların öngördüğü üzere 25 baz puanlık bir artış gerçekleşti. Enflasyonun kısmen gevşediğine dikkat çeken Fed yetkilileri faiz artışının devam etmesinin uygun olacağını ifade etti. Başkan Powell'ın açıklamaları ise 'şahin tonda' yorumlandı.

Türkiye piyasaları ise gözlerini dolar kurna ve altın fiyatlarına çevirmiş durumda. Karardam sonra yurt içinde gram altın fiyatları rekorunu tazeledi. Piyasayı yakındanizleyen yatırımcılar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir ikaz geldi. Memiş 2023 yılında gümüşün önemsenmesi gerektiğini ifade ederek, "Getirisinin altından daha fazla olacağını tahmin ediyorum" cümlesini kullandı.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

İslam Memiş ten Fed kararı sonrası ilk yorum! Fırsata çevirin

Fed’in faiz kararından önce sakin seyirde işlemler gerçekleştiren altının ons fiyatı 1.927 dolar seviyesinden 1.945 dolar seviyesine yükseldi. Bu sabah ise ons altın 1972 doların üzerini gördü. Altının gram fiyatı ise yeni tarihi zirvesini görerek 1.184 liraya yükseldi.

"GRAM ALTIN İÇİN BEKLENTİMİ KORUYORUM"

Piyasalardaki son duruma ilişkin Mynet'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Fiyatlar yarından itibaren kendine bir yön belirler" diyerek şu ifadeleri kullandı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön