18 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten keskin uyarılar! Altın alacaklar için son fırsat!

İslam Memiş’ten keskin uyarılar! Altın alacaklar için son fırsat!

Altının ne kadar yükseleceğine dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Bu sorulara İslam Memiş yanıt verdi. İşte detaylar!



FED SONRASI SERT YÜKSELİŞ

Altın ve Para ve Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yaptığı açıklamalar şu şekilde; “Altının ons fiyatı Powelll'ın açıklamalarından hemen sonra sert bir şekilde yükselişe geçti. Halihazırda ons altın 1955 dolar seviyeleri ile 10 ayın zirvesinde bulunuyor. 1957 dolar direnci var. Yukarıda da 2000 dolar direnci var. Bakalım buraları test edecek mi? Teknik olarak buraları takip aşamasındayız. Ama bu yıl için 2350-2500 dolar seviyesine kadar ons altında yükselişin devam etme ihtimalinin güçlü olduğunu düşünüyorum. 1850 seviyesini görebilir. Ama genel trend yukarı yöne. 2350-2500 dolar seviyesine kadar bir yükselişler yaşanacağı öngörülüyor.

Gram altın TL fiyatı yine hızlı bir toparlanma aşamasında. Gram altında Powell'ın yaptığı açıklamalarından sonra 15 TL bir değer artışı meydana geldi. Gram altın, ons altın fiyatından destek gördü. Şu an kapalı çarşı piyasasında gram altın fiyatı 1193 TL. Ekran fiyatları ve kapalı çarşı fiyatları arasında fark oluştu.

1450-1550 TL ARALIĞI MUHTEMEL

Gram altın için yılın ilk çeyreğinde 1280 TL direncini takip etmeyi planlıyorum. Orta ve uzun vadede 1450-1550 TL band aralığı gelmesi muhtemel bir sonuç olarak görülüyor. Çünkü altının ons fiyatında 2350-2500 dolar seviyesi, Haziran'dan sonra dolar/TL kurunda da yukarı yönlü hareketler olabilir.

GERİ ÇEKİLMELER DEĞERLENDİRİLMELİ

Gram altın TL fiyatında yeni rekorlar yolda diye öngörülüyorum. Kısa vadede geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak düşünüyorum. Altın son bir kez fırsat verebilir ancak genele baktığımız zamanda elinde altın bulunduranlar özellikle beklemelidir.

ALIM İÇİN FİYAT ARALIĞI BELLİ OLDU!

En iyi ihtimalde teknik olarak muhtemel zaman zaman düzelmeler olacaktır. Ama 1160-1150 TL band aralıkları alım için uygundur. 2023 altın ve gümüş yılı olacak. Şunu özellikle belirtmek isterim ki yatırımcılar gümüşü ihmal etmesinler.

Aile destek şubat 2023! Aile destek ödemeleri zamlandı mı? Aile destek ödemeleri şubat ayın kaçında yatıyor?

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön