26 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten son dakika uyarısı: Tuzak var sakın yapmayın!

İslam Memiş'ten son dakika uyarısı: Tuzak var sakın yapmayın!

Para piyasalarının bir bileni İslam Memiş, Youtube'ta yayınlanan videosunda altında yaşanacak gelişmeleri yorumladı. Memiş, 'sanırım bir tuzak var' ifadelerini kullandı.



Para ve piyasaların tanınan İslam Memiş, altın ve dolar için kritik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, dolardaki tuzağa karşı yatırımcıları uyardı.

Haber Global'in haberine göre, İslam Memiş'in Youtube'daki 'Kafam karışık ne yapmalıyım?' başlıklı videosunda altın ve dövizde yaşanacak gelişmeleri şöyle aktardı:

"Merkez Bankası piyasaları şok etmiş durumda, faizde 100 baz puan indirimine gitti. Dünyadaki tüm ekonomistleri, beklentileri ters köşeye düşürdü. Matematiksel olarak bu hamleye bir anlam verilmediğini ifade etmek isterim. Finansal piyasalarda her zaman hesap makinesi, rakamlar konuşur. Kararlar hane halkına, tüketiciye olumlu olumsuz direkt yansır. Beklentiler çabuk değiştiği için yatırımcılar farklı aksiyonlar almak zorunda kalıyor. Bazı hamleler karşısında yatırımcıların da refleksinin para piyasalarında hızlı olması gerekiyor.

Bu hızlı hamleleri yapmak için de zamanla yarışmanız gerekiyor. TCMB'nin kararından sonra sert dalgalanmalar gördük, bu normaldir. Bir gün sonra fiyatlar ancak yerine oturur, bu reflekslere karşı yatırımcılar panik olabiliyor, yanlış kararlar alabiliyor.

"Sanırım bir tuzak var"

İslam Memiş ten son dakika uyarısı: Tuzak var sakın yapmayın!

Sert dalgalanmaları özellikle dolar tarafında izledik. 18.13'e kadar yükseldi, 18 liraya oturan kur vardı, 25 gün dolar sabitlenmişti. Bu aradan sonra yukarı yönlü hamle yapması normal. Bir de faiz indiriminin arkasından dolar endeksinde hızlı yükseliş oldu. Geçen hafta 105'e kadar gerilemişti, bu düşüşe rağmen dolar/TL gerilememişti. Burada da ilginç bir durum vardı. Bu kez dolar endeksi 108 seviyesine yükseldi, yani dünyadaki doların değeri, haliyle 18.10'dan kapanış yapan bir dolar kuru var. Dolar tarafında kafamı karıştıran bir şey var. Burada sanırım bir tuzak var, uyanık olmak lazım. Dolar endeksinin tekrar 108'e gelmesine rağmen dolar/TL'nin 18.13'ün üzerine atak gerçekleştirmemesi de kafamı karıştırıyor. Acaba tekrar 18'in altına sarkan bir geri çekilme olur mu? Olursa da benim için bir sürpriz olmayacak. 17.98 kapanışları bile pozitif görünümü destekler. Dövize hamle yapacak olanlar, 17.98-18.20'yi takip etmeliler. 18 liranın altındaki sarkmayı tekrar panik olarak görmemek lazım. 17.98'in aşağısına sarkarsa, günlük kapanışlar gerçekleşirse 17.90'dan 17.80'den bahsedebiliriz tekrar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön