28 / 08 / 2024

İslam Memiş'ten son uyarı! '2023'ten önce bunu mutlaka yapın'

İslam Memiş'ten son uyarı! '2023'ten önce bunu mutlaka yapın'

İslam Memiş, ocak ayını işaret etti uyardı: 2022 bitmeden gram altının nakit tarafını önemseyin!



Vatandaşın krediye ulaşmada sorunlar yaşadığına da dikkat çeken Memiş, "Kredi muslukları ve finansal kredi musluklarının kısılması, BDDK’nın tedbirleri ve döviz karşısındaki liralaştırmalara rağmen, bu kadar yüksek enflasyon gelmesi bence önemli. Enflasyonun düşürülmesi çokta kolay görünmüyor. Tüm sektörlerde bir yavaşlama var. Talebin durması insanların almadığı ya da talep etmediği anlamına gelmiyor. Malın fiyatının yüksek olmasında kaynaklanıyor. Siz kredi musluklarını bir tarafta kısıyorsunuz, bir yandan da “Enflasyonla mücadele edeceğim düşüreceğim” diyorsunuz rakamlar yüksek gelince de vatandaşın kafası karışıyor. Laflara bakıyor cebine bakıyor ve burada bir tezat var diyor" ifadelerini kullandı.

'SÜREÇ RİSKLİ TARAFA GİDER'

Vatandaşın yüksek enflasyon karşısında kendini korumak için altın ve dövize yöneldiğini vurgulayan Memiş şunları söyledi:

İslam Memiş ten son uyarı! 2023 ten önce bunu mutlaka yapın

"Vatandaş, evimi arabamı bir an önce alayım diyor ama kredi kullanamadığı için buna da ulaşamıyor. Piyasa bu şekilde kitlenir. Ocak ayına gelmeden önce kredi ve nakit musluklarını bir an önce açmak gerektiğini düşünüyorum. Burada bir tıkanıklık var bu sadece vatandaşlar için de değil, iş insanları ve sektör için de çok önemli. Bu kadar yüksek enflasyona rağmen bir de nakite ulaşmayı zorlaştırırsanız bence süreç riskli bir tarafa gider. O yüzden ben nakit tarafını önemsemeye devam ediyorum.

“TÜRKİYE’NİN FAİZ POLİTİKASINDA BİR PROBLEM YOK”

tgrthaber'in aktardığı habere göre; Merkez Bankasının faiz kararları hakkında da konuşan Memiş, “Türkiye’nin faiz politikasında şu anda bir problem yok. Diğer merkez bankaları faizi artırıyor ama enflasyonu düşüremiyor. En azından yüksek bir enflasyon karşında düşük faiz politikası belirledi. Sistemde bir problem var enflasyonu düşürmek için herkesin elini taşın altına koyması lazım” sözlerini kullandı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Kasım 2022 tarihinde saat 19.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.56 Türk Lirası, euro 18,49 Türk Lirası, altının gramı ise bin 3 Türk Lirası değerinde.

İşte doların 20 TL olacağı tarih! Selçuk Geçer açıkladı

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş dolar için bu kez saat paylaştı! Elinizi çabuk tutun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön