30 / 09 / 2024

İslam Tarihi Müzesi kısmen kapanıyor!

İslam Tarihi Müzesi kısmen kapanıyor!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Marmaray kazıları nedeniyle zarar gördüğü iddia edilen Topkapı Sarayı"nda herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi




İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili,  Marmaray  kazıları nedeniyle zarar gördüğü iddia edilen Topkapı Sarayı"nda herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi.

Tünelin Topkapı Sarayının etrafını çevreleyen surların Gülhane tarafında olan kısmının 40-45 metre altından geçtiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, œTünelin geçişi sırasnıda sur duvarlarında çatlama olmuş. Tabi ki İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi sura bitişik yapıldığı için bir takım tahribata yol açmış. şžu anda   müzeyi kapatmadık. Ama müzenini 6"da birlik kısmını bugünden itibaren kapatıyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi"ne müracaatta bulunduk. Yıldız Teknik Üniversitesi"nden uzmanlar gelecek. Bir rapor tutacaklar şeklinde konuştu. Bilgili, üniversitenin   hazırlayacağı raporun sonucuna göre; müzenin tamamıyla kapatılabileceğini de belirtti.
Star


Geri Dön