10 / 05 / 2024

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, eylül ayında 46,9’a geriledi ve yavaşlamanın üçüncü çeyrek sonunda daha da belirgin hale geldiğini kaydetti. İşte detaylar…



10 SEKTÖRÜN TAMAMINDA YENİ SİPARİŞLER YAVAŞLADI

İstanbul Sanayi Odası Türkiye Sektörel PMI açıklanan raporuna göre eylül ayında 10 sektörün tamamı yeni siparişlerde yavaşlama yaşadı. Düşüşün en sert yaşandığı sektörün tekstil olması ile birlikte en ılımlı ivme kaybı gıda üreticilerinde gerçekleşti. Tüm bunların yanı sıra yeni ihracat siparişleri nerede ise tüm sektörlerde yavaşlarken, yalnız kara ve deniz taşıtlarında gözlemlenen yatay seyir, 10 kategorinin tamamında bozulma olmasını engelledi.

Yeni siparişlerde yaşanan zayıflık, eylül ayında çoğu sektörün üretimini azaltmasına sebep oldu. Üretimini artıran tek sektör ise iki aylık daralmanın ardından toparlanan tekstil olmuş oldu. Üretimdeki en keskin yavaşlama da metalik olmayan mineral ürünler sektöründe kaydedilmiş oldu.

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

Samsung’un çok satan telefonu Galaxy A72 artık CarrefourSA’da! 3 Ekim 2022 fiyat listesi

TeknoSA'ya gel iPhone 14’ü al! 3 Ekim 2022 fiyat listesi

Emtia piyasasında bilinmezlik! Resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön