28 / 04 / 2024

Isparta'daki bir otel zabıta ekipleri tarafından mühürlendi!

Isparta'daki bir otel zabıta ekipleri tarafından mühürlendi!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait bir otel zabıta ekipleri tarafından mühürlendi



Isparta'nın Yalvaç ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait bir otel, ruhsatı olmadığı ve belediye yönetimi ile kira
sözleşmesini yenilemediği gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Oteldeki müşteriler ise uzun süredir kullanılmayan ve anahtarı bulunamayan tahliye kapısının kilidi kırılarak binadan çıkarıldı.

Yalvaç Belediyesi tarafından 1996 yılında yaptırılıp, kiraya verilen 3 yıldızlı 96 yataklı otel, işletmecisi ve belediye yönetimi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Otel mühürlenirken içeride kalan müşteriler balkonlara çıkarak olayı anlamaya çalıştı. Otelin mühürlenmesinin ardından içerideki müşteriler uzun süredir kullanılmayan ve anahtarı bulunamayan tahliye kapısının kilidi kırılarak otelden çıkarıldı.

Otelin iki yıldır ruhsatsız ve amacı dışında çalıştığı ve belediye ile kira sözleşmesini yenilemediği gerekçesiyle belediye yönetimiyle anlaşmazlık yaşandığı ve bu doğrultuda Belediye Encümeni'nin 2 Ekim 2009 tarihinde mühürleme kararı aldığı belirtildi.

-BELEDİYE BAŞKANI TEKİN BAYRAM-
Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelin kapatılmasının tamamen hukuki olduğunu savundu. Otelin mühürlenmesi konusunda iki önemli sebebin bulunduğunu kaydeden Bayram, "Söz konusu otelin kapatılmasında iki unsur var: Birincisi iki yıldır ruhsatsız ve amacı dışında çalışıyor olması, ikincisi ise kira sözleşme süresi bitmesine rağmen tahliye edilmemesi" diye konuştu.

Otelin iki yıldır ruhsatsız çalıştırıldığını, Kaymakamlığın da belediyeye otelin kapatılması yönünde yazı gönderdiğini belirten Bayram, otele kapatılacağı uyarısında bulunulduğunu, otel işletmecisinin ise İdare Mahkemesine başvurarak, yürütmenin durdurulmasını talep ettiğini kaydetti.

Bayram şunları söyledi:
"İdare Mahkemesi yürütmenin durulması talebini reddetti. Ruhsatsız çalışan iş yerinin kapatılması söz konusudur. Encümende görüştük ve mühürlenmesi yönünde de karar aldık. Kendilerine oteli boşaltmaları için süre verildi. Süre aşıldığı halde otel boşaltılmadı. Otelin kiralanması sözleşmesine imza atan kişi de ortada yok. Oteli kimin işlettiği belli değil. Otel amacı dışında kullanılıyor."

Otelin içinde müşteriler varken kapının mühürlenmesi konusuna ise Bayram, otel çalışanlarına gerekli uyarıların yapıldığını, ancak müşteri almaya devam ettiklerini bildirdi. Mühürleme işleminden sonra da otele müşteri alındığını söyleyen Bayram, "Otelin ne amaçla kullanıldığını anlayamadık" dedi.

-OTEL SORUMLUSU-
Otel işletmesinden sorumlu olduğu belirtilen Ziya Özdemir ise 2006 yılından bu yana otelin ruhsatsız çalıştığını kabul ederek, "Ruhsatı veren yer belediye, 4 maddelik bir istekte bulundu. Bunun iki maddesini gerçekleştirdik, ancak belediye ruhsat vermemek için diğer maddelerin yerine getirilmesini istemiyor" diye konuştu.

Belediyenin asıl amacının kendilerini binadan tahliye etmek olduğunu savunan Özdemir, daha önce de belediyenin mühürleme girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Otelin amacı dışında kullanıldığı iddiasını da yalanlayan Özdemir, "Bu bir iftiradır. Bunu ispatlasınlar, ben gerekeni yaparım" dedi.
AA


Geri Dön