28 / 04 / 2024

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.



İşsizlik maaşının ödeme tarihi, Nisan ayı yaklaştıkça vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi. İşsizlik ödeneğinden faydalanan bireyler hesaplarına ne zaman para yatacağını bekliyorlar. Peki işsizlik maaşı ne zaman ve hangi tarihte hesaplara aktarılacak? İşte İŞKUR tarafından belirlenen işsizlik maaşı ödeme programı hakkında detaylar...

İşsizlik maaşı ne zaman yatar ve bu maaş nasıl alınır?

İşsizlik maaşı başvuruları, başvuru tarihini takip eden ayın sonuna dek değerlendirilir ve sonucu belirlenir. Her ayın beşinci günü, işsiz bireylerin hesaplarına ödeme yapılmaktadır. Ancak bu ödeme tarihinin daha erken bir tarihe alınması için yetki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndadır. İşsiz kalan bireyler, maaşlarını kendi belirttikleri banka IBAN numaralarıyla alabilirler. Eğer IBAN bilgileri eksik veya yanlışsa, ödemeler en yakındaki PTTBank üzerinden gerçekleştirilir.

Son üç yılda, 600 gün prim ödeyerek çalışan işsizlere 180 gün, 900 gün prim ödeyerek çalışanlara 240 gün ve 1080 gün primli çalışanlara 300 gün işsizlik maaşı sağlanmaktadır.

  • İşsizlik maaşı alma şartları
  • İşsizlik maaşı alma şartları şu şekildedir:
  • İşten ayrılma sebebi kendi hatası veya isteği dışında olanlar,
  • Son 120 gün içerisinde resmi bir iş sözleşmesi altında çalışanlar,
  • Son üç yılda en az 600 gün boyunca işsizlik sigortası için prim yatırmış olanlar
  • İşten ayrıldıktan sonraki ilk 30 gün içerisinde İŞKUR'a bizzat veya online olarak müracaatta bulunanlal işsizlik maaşından faydalanabilir.

İşsizlik maaşı ne kadar 2023

Asgari ücrette yapılan %34'lük artış sonrasında işsizlik maaşları da yeniden belirlendi. Bu zamma bağlı olarak, işsizlik maaşının minimum tutarı 5.324 lira olurken en yüksek alınabilecek maaş 10.650 lira olarak belirlendi. İşten ayrılan kişilere verilen bu maaş, çalışanın aldığı brüt ücret dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

İşsizlik Sigortası Fonu 153 milyar lirayla rekor büyüklüğe ulaştı!

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön