27 / 04 / 2024

İstanbul Aydın Üniversitesi yeni kampüsünü Silivri'de inşa edecek!

İstanbul Aydın Üniversitesi yeni kampüsünü Silivri'de inşa edecek!

Geçtiğimiz yıl Silivri Belediyesi ile protokol imzalayan İstanbul Aydın Üniversitesi, kampüs çalışmalarıyla ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı.Üniversitenin yeni kampüsü 5 bin kişi kapasitesiyle Silivri'de inşa edilecek.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu, Hasan Solak, Emine Tarin, Mehmet Has, Ayhan Otlatıcı, CHP ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri eşliğinde İstanbul Aydın Üniversitesi'ni ziyaret ederek eğitim öğretim çalışmalarını ve hazırlıkları yerinde inceledi.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Heyetine hazırlıklar hakkında bilgi veren İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, Üniversitenin tüm imkân ve kabiliyetlerinden söz ederek, Silivri'de yapılması planlanan yerleşkeyle ilgili açıklamalarda bulundu.


İzmirli, "Kampüs alanı ile ilgili eğitim öğretime, teknoloji ve bina yapısına dair tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 5000 öğrencilik bir kampüs hedefliyoruz. Araştırma ve tarım ağırlıklı bir eğitim gerçekleştireceğimiz Silivri Kampüsümüzün bölgeye de destek olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yeni kampüsümüzde her yıl dünya çapında gençlik festivalleri düzenlemeyi düşünüyoruz.


Üniversite yerleşkemiz, Silivri'nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına da büyük katkı sağlayacaktır. Üniversitemize bugüne kadar desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Silivri için gereken özeni göstererek başarılara imza atacağız. Biz toplumu ve toprağıyla bütünleşmiş bir üniversite olma idealiyle yola ıktık. Bu idealimizi gerçekleştirmek üzere yatırımlar yapıyor. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.


Birçok belediye başkanı bulduğu yere belediye binası yapma anlayışında, Sayın Işıklar üniversite yapılması için gereken tüm ilgi ve alakayı göstermiştir. Ben bu anlayışı ve çabayı ortaya koyan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, Silivri ve yerleşkenin yapılması planlanan Gümüşyaka Mahallesi'nin fiziki şartları ve projeye destek olacak düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Florya Yerleşkesinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, "Bizim hiçbir kuruma karşı önyargımız yok. İstanbul Aydın Üniversitesi bizim beklentilerimizi karşılayacak düzeyde bir eğitim kurumudur. Ortaya koydukları veriler yapılan çalışmalar da zaten bunu gösteriyor.


Biz, üniversiteleri ilçemize getirerek öncelikle sektörlerin bilimsel altyapı ile buluşmasını amaçlıyoruz. Eğitimi her daim destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Halkımızın refahı huzuru maddi ve manevi gelişimi açısından çalışmalarımız sürdüreceğiz. İşbirliğimizin hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum" dedi.


Geri Dön