09 / 05 / 2024

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…



İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İSKİ'den su tasarrufu çağrısı 

Baraj doluluk oranlarının son durumu İstanbul halkına büyük ölçüde bir endişe teşkil ediyor. Bugün itibarıyla kente su sağlayan baraj ve göletlerin biriktirme hacmi 868 milyon 683 bin metreküp olarak kaydedilirken, su miktarı ise 398,62 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor. İSKİ tarafından yaşanan bu kuraklığa karşı önlem almak için su tasarrufu çağrıları yapılmaya başladı.

Yağış miktarının bu yıl metrekare başına 334,51 kilogram olması barajların doluluk oranlarını etkiledi. Az yağmurla bağlantılı olan bu su sıkıntısı kuraklık endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu kuraklığa karşı önlemler alınmaya çalışıyor. İstanbul’da bu faaliyetler başlamış olup su tasarrufu kampanyalarıyla vatandaşların az su kullanması teşvik ediliyor. Ancak uzmanlara göre bu durumun çözümü farklı şekillerle mümkün olabilecek. Uzmanlar bunun, yatırım ve planlama ile düzelebileceğini söyleyerek daha kapsamlı çalışmaların gerektiğini vurguluyor.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Promosyon alanlar yaşadı! O baraj geçildi


Geri Dön