12 / 05 / 2024

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...



Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; Kanunlara göre uygulanan bu prosedürlerin ardından, 15 gün sürede kaçak eklentilerin yıkılması gerekli. Bunu mülk sahibi yapmazsa, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün yıkması gerekiyor. Fakat yıkım olacağına inşaatlar sürüyor. 

İstanbul Boğazı na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Kaçak inşaatın son örneği Beşiktaş ilçesinde yşandı. Sözcü Gazetesi, 26 Ağustos 2022 tarihinde Bebek Mahallesi’nde yer alan bir yol yalısında kaçak yapılaşma sebebiyle mühürlenen bir yalıda inşa çalışmalarının sürdüğünü duyurmuştu. Alınan bilgilere göre, kapısında mühür olan ve yapı tatil tutanğı da asılı olan yalıda işçilerin çalıştığı ve inşaatın hızlandığı görülüyordu. Geçtiğimiz günlerde, yine aynı yalının önüne kamyonla malzeme getirildi ve içeriye malzemeler taşındı. 

İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün 8 Ağustos 2022 tarihinde mühürlediği yalıda inşaat çalışmalarının izin bulunmadan ve herkesin gözü önünde sürdürülmesi şaşkınlığa neden oldu.

İstanbul Boğazı na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 

Vatandaşların Koruma Kurulu'na yaptığı şikayet, herhangi bir izin alınmadan Boğaz'a nazır yalıda süren kaçak inşaatın ortaya çıkmasını sağlamıştı. İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, gelen ihbarlar üzerine 140 ada 48 ve 49 parsellerdeki bir taşınmazı inceleyerek, izinsiz şekilde tadilat yapılan yol yalısının bahçesinde fazladan 250 metrekarelik bir alan inşa edildiğin belirlemişti. 

Aynı zanda, bahçeye kaçak olarak havuz, makine dairesi yapılırken, komşu parselle çekme mesafeleri ihlal edilerek kaçak bir mutfak inşa edildiği, bina dışına kaçak asansör yapıldığı ve garajın büyütüldüğü belirlenmişti. Fakat tüm bu tespitlere karşın kaçak inşa faliyetleri 1 aydır devam ediyor. 

Cevdetpaşa Caddesi 129 numarada bulunan bina, Bebek Avenue Turizm Yatırım Anonim Şirketi'ne ait görünüyor. 21 Şubat 2022'de İstanbul'da kurulan şirketin sahibi ise İngiltere merkezli Realty Investment - Management isimli başka bir şirket olarak belirtiliyor. 843 metrekare büyüklüğe sahip gayrimenkul, Bebek Avenue şirketinin kurulmasından 4 gün sonra yani 25 Şubat 2022'de satın alınıyor.

İmar affında flaş gelişme! İmar affının önü açılıyor mu? Resmen Meclis'te!

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

En çok doları olan il belli oldu! İstanbul diyenler yanıldı! Çok şaşıracaksınız


Geri Dön