03 / 05 / 2024

En çok doları olan il belli oldu! İstanbul diyenler yanıldı! Çok şaşıracaksınız

En çok doları olan il belli oldu! İstanbul diyenler yanıldı! Çok şaşıracaksınız

Döviz piyasasında ki dalgalanmalar ve doların yükselmesi onları durdurmadı. Dolara en çok yatırım yapan il belli oldu.



Türkiye’nin tasarruf mevduatı amacıyla 81 ilinde bankalarda tutulan dolar miktarları belli oldu. Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketliliğe rağmen vatandaşların en çok dolar aldığı il Aksaray olarak açıklandı.

Dünya’dan Barış Erkaya’nın haberine göre Türk Lirasına olan ilginin kur korumalı mevduatla (KKM) birlikte kısmen arttığı görüldü.

Türk Lirası’nın mevduat içindeki payının en yüksek olduğu il Bitlis; döviz mevduatındaysa Aksaray liste başı oldu.

BİTLİS TÜRK LİRASI AKSARAY DOLAR DEDİ

Bitlis’teki tasarruf mevduatlarının yüzde 62’si Türk Lirası’nda. Onu yüzde 60’la Ardahan, yüzde 59,56’la Şanlıurfa, yüzde 59,48’le Kars, yüzde 57’yle Siirt izliyor.

Döviz hesaplarındaysa ilk sırada yurt dışından transferler zirvede. Şehir bazında sırasıyla Aksaray, Nevşehir, Yozgat, İstanbul, Kütahya, Kayseri, Kırşehir, Bingöl, Karaman’da döviz oranı yüksek.

TL mevduatın son altı ayda en az arttığı ya da kur korumalı mevduata en az rağbet gösteren şehirler arasında Bingöl, Hakkari, Artvin, Kilis, Karabük, Rize, Elazığ, Manisa, Kırklareli bulunuyor.

En çok doları olan il belli oldu! İstanbul diyenler yanıldı! Çok şaşıracaksınız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön