28 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul'un Boğazı'nda bulunan yalıların yeni sahiplerini bekliyor. Satışa sunulan yalıların fiyatı 7.5 milyon ila 150 milyon TL arasında değişiyor. 



 İstanbul'un boğazında bulunan birçok yalı yeni sahiplerini bekliyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Boğaziçi’nin her iki yakasında bulunan 600 yalı, tekneyle Boğaz turu yapanların, erguvan zamanı turistlerin ve fotoğrafçıların gözdesi… Toplam 600 yalıdan 366 tanesi ise tarihi köşk statüsünde… Bu yalılardan 30’u tarihi olmak üzere 60 tanesi ise satılık olarak duyuruldu. İstanbul Boğazı’ndaki yalılara en çok ilgi Katarlılardan geliyor.

7.5 milyondan başlayan yalıların fiyatları tarihi değerine, konumuna ve rıhtım uzunluğuna göre değişiyor. Yalıların taban yüksekliklerinin de fiyata etki ettiği belirtiliyor.

İstanbul Boğazı ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

ÖZAL KÖŞKÜNÜN SATIŞ FİYATI 20 MİLYON TL 

İstanbul’da satışa çıkarılan köşkler arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Sarıyer’deki köşkü de bulunuyor. 20 milyon TL değer biçilen köşk, 1 dönümlük arsa üzerinde 900 metrekarelik yüzme havuzuna sahip. Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde bulunan 4 katlı köşkün 12 odası yer alıyor. 

İSTANBUL KADIKÖY’ÜN EN DEĞERLİ KÖŞKÜ SATILIK 

Kadıköy’de Çiftehavuzlar’da yer alan İpar Köşkü’nün satış fiyatı tam 270 milyon TL. Cemil Topuzlu tarafından yaptırılan ünlü köşk Pera Palas’ın da mimarı olan Aleksander Vallaury tarafından yapılmış. Bu eşsiz köşke Kuveyt, Rusya ve Amerika’dan teklif geldiği aktarılıyor. 

Koronavirüsle İstanbul'daki bahçeli yalılara talep arttı!


Geri Dön