05 / 05 / 2024

İstanbul Bostancı'da bir AVM inşaatı 18 yıldır bitirilemiyor!

İstanbul Bostancı'da bir AVM inşaatı 18 yıldır bitirilemiyor!

1995 yılında İstanbul Bostancı'da inşası başlanan AVM müteahhidin iflas etmesi ve arsa sahibinin metrekare fiyatını arttırmasıyla bir türlü tamamlanamadı. Arsa sahibi 18 yıl boyunca inşaatı bitirme izni vermedi..



1995 yılında İstanbul Bostancı'da alışveriş merkezi yapacağını söyleyen müteahhit İsmail Demirkan 80 kişiden yüz binlerce dolar topladı. İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Üst Bostancı'da AVM inşaatı başlatan müteahhit bir süre sonra iflas edince 80 kişi için çile dolu günler başladı. 

İflas eden müteahhit, arsa sahibi Nazif Yılmaz Ömek'in inşaatı tamamlayacağı sözünü verdi. 

Ancak bir süre sonra arsa sahibi Ömek'in inşaatı bitirmek için metrekare başına 800 dolar daha gerektiğini söylemesi ipleri kopartan adım oldu. 


HUKUK MÜCADELESİ BAŞLADI 


Arsa sahibinin yeniden para istemesi üzerine hak sahipleri, inşaatı daha ucuza bitirme sözü veren başka bir müteahhit bularak arsa sahibi Ömek'e öneri götürdü. Kooperatif mensuplannın önerisine kızan arsa sahibinin inadı inşaatı öylece ortada bıraktı. Hale sahiplerine "inşaatı bitirmiyorum, böyle kalsın. Paranızı kime verdiyseniz ondan alın" dedi. Müteahhidin peşine düşen hak sahipleri inşaatın ilk müteahhidi İsmail Demirkan'ın öldüğünü öğrendi. Ömek'in inadından vazgeçmemesiyle de yıllar süren bir hukuk mücadelesi başladı. Arsa sahibinin, açtığı tapu iptal davası üyelerin lehine sonuçlandı. Arsa sahibi bu kez davayı temyize götürdü. Temyiz davası yarın Yargıtay 23. Yargı airesi'nde görülecek.



Mağdurlardan Ali Ak "115 bin dolar ile bir dairenin parasını vermiştim. Bir anda yok oldu. Arsa sahibine gidip inşaatı bitirelim sen de kazan biz de kazanalım dedik ama inadı yıllardır devam ediyor. 

Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu. 


Yeni Şafak



Geri Dön