10 / 05 / 2024

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 



YOLLAR NE OLACAK? 

Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde, kalabalık ve yoğun nüfuslu olmaları ve kapanması muhtemel yollar sebebiyle müdahale sürecinde diğer yerlere göre daha çok zorlukla karşılanabilecek. 

Planlamada "Tüm ilçelerimizde, kişi başına düşen toplanma alanlarının artırılması deprem sonrası oluşabilecek riskleri azaltıcı unsurlar olarak belirtilmiştir" açıklaması yapıldı. 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Planlamada 7.5 büyüklüğündeki depremin Ömerli ve Terkos barajlarının gövdelerinde hasara neden olabileceğine vurgu yapılarak, "Ham su terfi binalarından arıtma tesislerine su ileten ana isale hatlarında meydana gelebilecek hasarların sebep olduğu su baskını ve su kesintileri nedeniyle şehir hatlarına su verilememesi durumu oluşabilecektir" ifadeleri kullanıldı. 

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesi (AFAD-RED sistemi) tarafından hazırlanan senaryoya göre, 7.5 büyüklüğündeki bir deprem, Marmara Denizi Adalar açıklarında meydana gelecek. Bu depremin ardından İstanbul’a komşu 10 şehir etkileencek. Deprem, İstanbul’un Avrupa yakasının güney ilçelerinde yoğun olacak şekilde, 39 ilçede ağır hasar görülecek. 

Altın alacaklar hemen baksın! Çeyrek altın ve gram altın rekora tırmanıyor! 15 Mart 2023 canlı altın fiyatları

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

1 doların 22 TL olacağı tarih tek tek açıklandı! Açıklanan bu tarihi duyanların resmen aklı başından gitti! Hemen bakın


Geri Dön