02 / 05 / 2024

İstanbul Finans Merkezi için düğmeye basıldı!

 İstanbul Finans Merkezi için düğmeye basıldı!

SPK, BDK, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi finansın devlerini buluşturacak olan İstanbul Finans Merkezi ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Merkezin yapımı için gerekli izinleri Başbakanlık’tan aldı.


İstanbul’u Dünyadaki finans merkezleri ile yarıştıracak olan ve yaklaşık 4.5 milyar TL’ye mal olacağı düşünülen İstanbul Finans Merkezi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli izinleri Başbakanlık’tan aldı.


Böylece,  Başbakanlık’tan kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazları ile ilgili tapu ve tescil, ihale, plan, proje, imar uygulaması, yapım projeleri, ruhsat gibi işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli izinler alınmış oldu.


KONSEPT VE AVAN PROJELER MART SONUNA KADAR GÖNDERİLECEK


Türkiye için vitrin niteliği taşıyacak projenin eş zamanlı bitirilebilmesi ve proje bütünlüğünün sağlanabilmesi amacıyla, Bakanlık tarafından hazırlatılan master plan ve Tasarım El Kitabında belirlenen kriterler doğrultusunda, hak sahibi tüm kurum ve kuruluşlardan mimari avan ve konsept projelerini 2013 Mart ayı sonuna kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderecekler.


ZİRAAT BANKASI, SPK VE EMLAK KONUT EN HAZIR KURUMLAR


Merkezde, Kamu bankaları, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu,  Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yer alacak. Hazırlanan projeden sonra ihaleye çıkacak olan kurumlar arasında en hazır olanları SPK, Ziraat Bankası ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı.


HAFRİYAT ÇALIŞMALARINA OCAKTA BAŞLANACAK


Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan merkezin hafriyat çalışmalarına da yeni yılda başlanacak. Bir yıl içerinde bitirilmesi planlanan çalışmalar ile İstanbul Finans Merkezi’nin yapımına başlanacak.


DÜNYANIN EN İYİ FİNANS MERKEZİ


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  “İstanbul Finans Merkezi Projesi” ile ilgili süreci Bakanlık olarak adım adım takip ettiklerini söyledi.  Hak sahibi kurum ve kuruluşlara ait konsept projelerin ve ardından uygulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte alana ilişkin uygulama sürecinin başlayacağını ifade eden Bayraktar, “Bu sayede, 2016 yılı içerisinde İstanbul’a dünyanın en iyi finans merkezini yapacağız” dedi.


KUTU TASARIMIYLA GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZE KÖPRÜ OLUŞTURACAK


Yapılacak merkezin tasarımında İstanbul’un tarihi miraslarından olan ve dünyanın ilk finans merkezi kabul edilen Kapalıçarşı’nın işleyişi ve ortak mekan kullanımı ile Topkapı Sarayı’nın tasarım ve siluetinden esinlenildi.


Ayrıca merkez geçmiş ile geleceği çizgilerini modern bir anlayışla günümüze yansıtacak. Modern çalışma alanları, günün 24 saati canlı yaşam alanlarıyla 7-24 saat yaşayan yeni bir kent simgesi oluşturulacak.


Geri Dön