01 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı! Avrupa'nın en yoğunu oldu!

İstanbul Havalimanı zirveyi kaptırmadı! Avrupa'nın en yoğunu oldu!

Yolcu hacmine göre son üç yıldır Avrupa havalimanları arasında birinci sırada yer alan İstanbul Havalimanı,  bu bölgede 25 Kasım-1 Aralık arasında en çok uçuşun gerçekleştirildiği havalimanı oldu.



Avrupa Havacılık Güvenliği Örgütü'ne (EUROCONTROL) göre İstanbul Havalimanı, 25 Kasım - 1 Aralık tarihleri ​​arasında günde ortalama 1.210 uçuşla Avrupa'nın en işlek havalimanları arasında birinci sırada yer aldı.

Bu rakamlara göre İGA tarafından işletilen İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en işlek 10 havalimanı arasında 2019 performansını geride bırakan tek havalimanı konumunda.

Hepsini geride bıraktı! İşte İstanbul’un yeni rekoru!

1.153 uçuşla Londra'nın Heathrow Havalimanı, İstanbul Havalimanı'ndan sonra en yoğun ikinci havalimanı olarak kayıtlara geçti. Paris-Charles de Gaulle 1.108 uçuşla üçüncü oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "25 Kasım-1 Aralık 2022 döneminde, İstanbul Havalimanı 1210 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olmuştur. Ayrıca, İstanbul Havalimanı Avrupa'daki en yoğun 10 havalimanı içerisinde 2019 yılı performansının üzerine çıkabilen tek havalimanı olarak öne çıkmıştır." denildi.

Hepsini geride bıraktı! İşte İstanbul’un yeni rekoru!

SALGIN ÖNCESİ PERFORMANSI YAKALAYAN TEK HAVALİMANI

EUROCONTROL istatistiklerine göre Avrupa’daki en yoğun 10 havalimanı içerisinde salgın öncesi dönemi ifade eden 2019 yılı performansının üzerine çıkabilen tek havalimanı olarak da İstanbul Havalimanı'nı öne çıktı. Peki, İstanbul Havalimanı nerede? İstanbul Havaliman'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı HAVAİST nereden kalıyor? İşte bütün ayrıntılar...


Geri Dön