23 / 12 / 2024

İstanbul ilçelerinin belediye yönetişim karnesi 5.6’ya kadar yükseldi...

İstanbul ilçelerinin belediye yönetişim karnesi 5.6’ya kadar yükseldi...

Argüden Yönetişim Akademisi’nin, yerel yönetimlerde yönetişim kalitesini yükseltmek üzere hazırladığı “Belediye Yönetişim Karnesi” sonuçları kapsamında 2018 senesindeki ilk çalışmadaki 5.0 ortalama, 2023 senesinde 5.6’ya kadar yükseldiği kaydedildi. İşte haberin detayları...



Argüden Yönetişim Akademisi tarafından İlki 2018'te yayınlanan Belediye Yönetişim Karnesi’nin 2023 senesinin sonuçları dün kamuoyuna duyuruldu.

dunya.com'da yer alan habere göre; Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul ilçe belediyelerinin ortalamasında 2018 senesine göre ilerleme görülüyor. 2018’de 37 belediyenin çoğunluğu 375- 624 puan aralığından gruplanırken 2023 yılında da çoğunluk 500- 624 puan aralığına ilerlediği kaydedildi. İstanbul İlçe Belediyeleri’nin iyi yönetişim karne notları büyük ölçüde 749 puanın altında kaldığı belirtildi.

625-749 puan aralığında yer alan belediyeler alfabetik sıra ile Avcılar, Bağcılar, Beşiktaş, Çekmeköy, Kadıköy, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şişli. Bu belediyelerin paydaş ve vatandaş odaklı Entegre Raporlama yapmaları, Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası’nı kullanım hakkı elde etmeleri, katılımcı bütçe süreçlerini kullanmaları, kapsayıcı politikalar benimsemeleri, sürekli öğrenmeye ve gelişime önem vermeleri ise dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul ilçelerinin belediye yönetişim karnesi 5.6’ya kadar yükseldi...

ESENYURT VE BÜYÜKÇEKMECE DİKKAT ÇEKİYOR

Arnavutköy Ataşehir, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultangazi belediyeleri 500-624 puan aralığında yer aldı. 2018 yılında belediyelerin bulunduğu en düşük grup olan 250-374 puan aralığındaki Büyükçekmece ve Esenyurt belediyelerinin 2 grup birden ilerlemiş.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Argüden Yönetişim Akademisi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, iyi yönetişimin bir kültür olarak yerel yönetimlerden başlayarak her kurumda benimsenmesinin önemine vurgu yaptı. Yerel yönetimler, vatandaşın kamu yönetimiyle en sık temasta bulunduğu alanları oluşturduğunu kaydeden Argüden, “Sürekli öğrenme kültürünü benimseyerek vatandaşlara bilginin kalitesini, kapsayıcı ve anlamlı katılımcılığın kalitesini ve hizmet süreçlerinin kalitesini geliştiren kamu kurumları, toplumsal güveni de artırıyorlar” diye konuştu.

BU SÜREÇTE 37 İLÇE BELEDİYESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Yönetişim kalitesinin iyileşmesiyle vatandaşın yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlamayı hedefleyen Belediye Yönetişim Karnesi, kamuya açık verilerden hareket ederek İstanbul’daki 37 ilçe belediyesini iyi yönetişim uygulamaları açısından değerlendiriyor. Belediye Yönetişim Karnesi’nde veri toplamak ve karneleri oluşturmak için 7 iyi yönetişim ilkesiyle 4 yönetişim sürecini ve kurumsal öğrenmenin 3 boyutunu yansıtacak 227 gösterge kullanıldı. Araştırmada belediyeler kendi aralarında sıralanmıyor, çalışmalarına göre belli puan aralıklarında gruplanıyor.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...


Geri Dön