04 / 05 / 2024

İstanbul'da 16 binden fazla bina yıkıldı, 1.6 milyar TL harcandı!

İstanbul'da 16 binden fazla bina yıkıldı, 1.6 milyar TL harcandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Esenler Turgut Reis Mahallesinde yıkılan 47 konutun yerine yapılacak 282 yapının tanıtımında konuşan Topbaş, Esenlerde 1500 konutluk bir çalışma daha var dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulda bugüne kadar 16 binin üzerinde yapı yıktıklarını belirterek, depreme hazırlık için 1.6 milyar TLlik harcama yapıldığını söyledi.

Kağıthanede de enkaz bedellerini ödeyip ev sahibi olma imkanları sunarak 33 gecekonduyu kaldırıp ciddi bir dönüşüm başlattıklarını dile getiren Topbaş, Belediye olarak bugüne kadar deprem çalışmalarına 1.6 milyar lira harcadık. Özellikle şehrin yolları ve viyadükleri ile belediye binalarını depreme hazır hale getirdik diye konuştu.

16 bin yapı yıktık

İstanbulda bugüne kadar 16 binin üzerinde yapı yıktıklarını anlatan Başkan Topbaş, şunları söyledi: Depremin acı sonuçlarını bir kader olmaktan çıkarmak gerekiyor. Tedbir almadıysanız sonucuna katlanmak zorundasınız. Van depreminin sonuçlarını halen yaşıyoruz. İstanbulun her yerinde bu adımları atacağız. Başbakan da vatandaşlarla anlaşarak kentsel dönüşüm yapılmasından yana. Ancak yeni çıkacak kanunla sunulan imkanların değerlendirilmemesi durumunda, kamulaştırmaya gidilecek. İlgilenenler anlaşarak müracaatlarını yapsınlar.

Fatma Aksu / HÜRRİYET


Geri Dön