27 / 04 / 2024

İstanbul'da 2020'ye kadar neler olacak?

İstanbul'da 2020'ye kadar neler olacak?

İşte İstanbul'da 2020'ye kadar yapılacak değişiklikler...



Sürekli açıklamalar yapılıyor, parça parça bilgiler veriliyor. Biz de İstanbul için yapılacak herşeyi toparladık. Devam eden projeler ve planlanan yatırımlar 2020'ye kadar kademe kademe bitecek. Özellikle toplu ulaşımda ciddi gelişmeler olacak. Asrın projesi olarak gösterilen  Marmaray  ve 3.köprü İstanbul'un iki yakasının arasındaki seyahat süresini ve trafik yoğunluğunu ciddi boyutlarda azaltacak.

Yapımı devam eden tüneller de şehrin trafiğinde ciddi rahatlama sağlayacak. Geleceği en parlak bölge ise Silivri, Çatalca ve çevresi gösteriliyor. 3. Havalimanının Silivri'ye yapılması kesinleştiği için yatırımcılar şimdiden bölgeye yönelmiş durumda. Anadolu yakasında ise Maltepe ve Kartal'ın yıldızı parlayacak. Bu bölgeler “gelişme alanları” olarak öngörülüyor... İşte çocuklarımıza miras bırakacağımız İstanbul....

Kesin yeri açıklanmayan 3.köprü için 3 ihtima lön plana çıkıyor.
Rumeli Kavağı- Yuşa Tepesi
Kireçburnu- Beykoz
Yeniköy- Çubuklu

Marmaray 3 tünelden oluşacak. 2 tünelde raylı sistem yer alırken, diğer tünel ise araç geçici için ayrılacak. Raylı sistemle saatte tek yönde 75 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

Marmaray hat, Kazlıçeşme'de yeraltına girecek. Yenikapı ve Sirkeci'deki yeraltı istasyonlarına uğrayarak, Boğaz'ın altından geçecek. Anadolu yakasında bir diğer yerlatı istasyonu olan Üsküdar'da duracak. Söğütlüçeşme'den de tekrar yüzeye çıkacak. Yeraltındaki hattın uzunluğu 13.3 kilometre olacak. Marmaray hattıyla Bakırköy- Bostancı arası 37 dakika sürecek.

2014 yılına kadar hatları kente yayılacak
Şu anda toplam 51.5 kilometrelik metro hattının inşaatı devam ediyor. Bu hatlar kademe kademe 2 yıl içinde hizmete girecek.

Şişhane- Yenikapı 2011'de, Kadıköy- Kartal 2010'da Bağcılar- Olimpiyat Köyü metrosu ise bu yıl yapımı tamamlanarak kullanılmaya başlanacak.

Toplam 84.5 kilometre raylı sistemin uygulama projesi tamamlandı. Bu proje ise 2012 ile 2014 yılları arasında kademeli olarak bitirilecek.

Üsküdar- Dudullu 2012'de, Bakırköy- Beylikdüzü 2012'de, Bakırköy İDO- Bağcılar 2012'de, Yenikapı- İncirli 2012'de Kabataş- Bağcılar ise 2014 yılında tamamlanacak.

Cazibe merkezi olacak 3 ilçe
Silivri, Atatürk ve Sabiha Gökçen'den sonra 3. Havalimanı Silivri- Gazitepe'ye yapılacak. Ayrıca imar planlarında, “Silivri- Büyükçekmece Gölü aksında D- 100 ve TEM otoylları arasında kalan bölge, Silivri'nin batısında Değirmenköy, Çanta ve Hadımköy ile Kayabaşı ve Ispartakule gelişme alanları olarak önerilmiştir” deniliyor.

Maltepe, “Gelişme alanı” olarak belirlenen bir diğer ilçe de Maltepe. Bölgeye yeni yatırımlar yapılarak, kent merkezinin yükünün hafifletilmesi öngörülüyor.

Kartal, iş merkezleri diğer iki ilçeyle birlikte Kartal'a yönlendirilecek, kent merkezi buraya kaydırılacak. Raylı sistemlerle bölgenin cazibesi artırılacak.
Gazete Habertürk


Geri Dön