09 / 05 / 2024

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...



Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?ÇEVRE BAKANI ZAMAN DARALIYOR DEDİ!

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul depremi konusunda önemli bir uyarıda bulundu ve vatandaşları tetikte olmaya çağırdı. CNN Türk'e konuşan Özhaseki, Marmara Denizi'nde bulunan fay kırıklarının hareketli bir durumda olduğunu belirtirken, ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir tahmin yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ancak, zamanın daraldığına dikkat çekti.

İstanbul'da yaklaşık 6 milyon bağımsız birim bulunduğunu belirten Bakan Özhaseki, bunlardan 600 bininin büyük bir risk altında olduğunu vurguladı. 

Dikkat! Dikkat! Az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler nereden öğrenilir? PROFESÖR DR. ŞÜKRÜ ERSOY'DAN EN KÖTÜ SENARYO: 7.5 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR!

Profesör Doktor Şükrü Ersoy, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'e konuştu. Ersoy, İstanbul Depremi için zamanın hızla azaldığını belirtti. İstanbul'da gelecekte beklenen büyük depremin uzak bir tarih olmadığını ve en azından 7,0 büyüklüğünde bir depremle karşılaşabileceğimizi ifade etti.

Ersoy ayrıca, Marmara Denizi'nin içerisinde bulunan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın 7,0'den büyük bir depreme gebe olduğunu hatırlattı. En kötü senaryonun ise 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu belirterek, bu riskle karşılaşmaya hazırlıklı olmamız gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul'un deprem riskine karşı kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekti.


Geri Dön