09 / 05 / 2024

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...



Naci Görür bir ili çok acil uyardı! 7.2'lik deprem meydana gelebilir!NACİ GÖRÜR'DEN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI!

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği Kartal Kitap Fuarı'nda konuşan Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Depremin doğal bir olay olduğunu belirten Görür, insanların tarih boyunca fay kuşağı olan bölgelere yerleştiğini ifade etti.

Prof. Dr. Görür, "Depremi afet yapan bizleriz. Tarihi dönemlerden beri ilk insanlar her nerede fay kuşağı varsa gidip oraya yerleşmişler. Fatih döneminde ilk insanlar da dahil, bizler de… Bilmeyerek oraya gitmişler onları çekmiş bu fay kuşakları... Neden dünyanın en güzel yerleri deprem kuşaklarıdır? Niye? Sıcak su oradadır, soğuk su oradadır, yeşillik oradadır. Onun için insanları çekmiş, oraya gitmişler ve deprem oldukça ölmüşler" şeklinde konuştu.

DEPREM Mİ OLDU? Az önce sallandık mı? 10 Haziran 2023 son depremler!İstanbul depreminde farklı bölgelerden müdahale yapılması gerektiğine dikkat çeken Görür, İstanbul'un kurtarılmasında İstanbul'un kendisinin yeterli olmayacağını ifade etti. Dışarıdan müdahaleye ihtiyaç duyulabileceğini belirten Görür, hükümetin veya belediyelerin bu konuda planlar yaptığına inandığını söyledi. Komşu illerden daha sağlam yapıların bulunduğu bölgelere yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depreminde yerel güçlerin önemine de değindi. Mahalle gönüllülerinin güvenilir bir şekilde müdahale edebileceğini belirten Görür, belediyelerin ve mahalle gönüllülerinin iş birliği yapması gerektiğini söyledi. AFAD'ın genel olarak İstanbul boyutunda afete müdahale etmekle ilgilenmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Aksine, mahalle gönüllüleri ve belediyelerin el ele vererek gönüllü bir şekilde müdahalede bulunması gerektiğini vurguladı.

Görür, "Çünkü evi sağlam olan veya evinden canlı çıkan her insan önce kendi komşusuna yardıma gidecektir. Yani bize ilk gelen komşular olacaktır. Onun için afet gönüllülerini ihmal etmemek gerekir" dedi.

Renault Trafic Combi'ye 158 bin TL zam! İşte 17 Haziran 2023 fiyat listesi...
İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!
Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

Geri Dön