05 / 05 / 2024

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?

Doğal gaz faturası kış aylarının yaklaşması ile beraber gündeme gelmeye başladı. Doğal gaz fiyatlarının güncel halleri araştırılmaya başlandı.



Eylül ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapıldı. Bu zam da zincirleme olarak birçok ürünün de fiyatını etkileyecek. Peki son zamdan sonra bu kış ısınmak ne kadara mal olacak? İşte detaylar…

DOĞAL GAZ FATURASI BU KIŞ NE KADAR GELECEK?

Botaş'ın Eylül ayı itibariyle yürürlüğe soktuğu zamlı doğal gaz fiyatlarının bu yıl gelecek doğal gaz faturalarının ne kadar olacağı sorusunu akıllara getirdi. Vatandaşlar kara kara bu kış ne kadar doğal gaz faturası ödeyeceklerini düşünmeye başladı.

Gazete Durum'da yer alan haberde; 1 Eylül'deki doğal gaz zammıyla birlikte, 100 metrekare büyüklüğünde bir konutta oturan ortalama 4 kişilik bir ailenin kış aylarında günlük ortalama 10 metreküp gaz yakması durumunda İstanbul'da bin 785 lira, Ankara'da ise bin 650 lira fatura ödemek zorunda kalacağı açıklandı. Botaş, 1 Eylül tarihinde konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25 oranında zam yapmıştı. İstanbul'da zam öncesi bir metreküp gazın fiyatı KDV dahil 4,94 lirayken, zamdan sonra bir metreküp doğal gazın fiyatı KDV dahil 5,95 liraya çıktı.  

İstanbul'da 100 metrekare büyüklüğünde bir evde yaşayan ortalama 4 kişilik bir ailenin, kış mevsiminde günlük 10 metreküp gaz harcarsa da günlük faturası 59 lira 50 kuruş olacak. Ay sonunda gelecek olan doğal gaz faturası ise bin 785 lira olacak. Aynı ailenin zamdan önceki doğal gaz faturası bin 482 liraydı ama 2021 yılının eylül ayında da bu fatura 672 lirayı buluyordu.

Emekliler kuyruk olacak! Emekli maaşı olan herkese anında 8.250 TL ödeme! 3 gün içinde hesaplarda!

Vakıfbank’tan emeklilerin içini ferahlatan yeni atılım! Ek ödeme verilecek! İşte tutarlar!

Okul servis ücretleri ne kadar? İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön