11 / 05 / 2024

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti



İşte İstanbul'daki devremülk dolandırıcılığı operasyonunun detayları...

Aktarılan detaylara göre, şüphelilerden 38'i tutuklandı, 53'ü adli kontrol hükümleri uygulanarak, 22'si ise işlemlerden sonra serbest bırakıldı.

OPERASYONDA TOPLAM 113 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emlak şirketi aracılığıyla çok sayıda kişiye aynı devremülk ve arsanın satıldığı, yabancılara oturum izni için satma vaadiyle mağdurlardan "reklam, tapu, vergi ve diğer giderler" ismi altında para alındığı iddiası üzerine yürütülen çalışmalar dahilinde İstanbul ve Yalova'da operasyon düzenlenmişti. 

Yine verilen son dakika detaylarına göre, yaklaşık olarak 200 kişinin şikayetçi olduğu soruşturma kapsamında, Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir ve Başakşehir ilçeleri ile Yalova'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 113 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İstanbul da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

150 milyon TL'lik vurgun

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Türkiye çapında emlak ve devre mülk dolandırıcılığı yaptığı belirlenen şebekenin emniyetteki soruşturması tamamlandı. Adliyeye gönderilen 113 kişilik dolandırıcı şebekesinin 150 milyon TL'lik vurgun yaptığı öne sürülürken, 200’e yakın mağdurun yer aldığı soruşturmada lüks araçlara el konulmuştu. El konulan araçlar arasında şebeke liderine ait olduğu belirlenen 13 milyon değerinde Ferrari araç da yer alıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği yürüttü. Konu ile ilgili olarak gelen şikayetler üzerine savcılığın talimatı üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Tek tek tespit edilen şebekeye de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde Kasım'a özel yüzde 7 indirim fırsatı! 

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!


Geri Dön