29 / 04 / 2024

İstanbul'da en fazla taşınma hareketliliği Maltepe'de gerçekleşti!

İstanbul'da en fazla taşınma hareketliliği Maltepe'de gerçekleşti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme desteği ile hazırlanan REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu, 2016 yılı 1. çeyrek dönemi baz alınarak hazırlandı. Rapora göre en çok taşınma Maltepe'den gerçekleşti.



REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu, 2016 yılı 1. çeyrek dönemi baz alınarak hazırlandı. 39 ilçe arasında en fazla taşınma hareketliliği %15 oran ile Kadıköy’de yaşanmıştır.


39 ilçe arasında en fazla taşınılan ilçe %11 oran ile Maltepe olmuştur. Maltepe’ye en fazla taşınma %59 oran ile yine Maltepe ilçesinden gerçekleşmiştir.


Taşınma nedenleri arasında «kentsel dönüşüm» önemli bir ölçüt olurken, Kadıköy’den taşınanların %40’ı taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü göstermiştir.3+1 daire tipinden gerçekleşen taşınma işlemlerinin %92’si yine 3+1 daire tipine gerçekleşmiştir. 2. kattan gerçekleşen taşınma işlemlerinin ise %50’si 3. kata yapılmıştır.


TSKB Gayrimenkul Değerleme desteği ile hazırlanan REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu’nda 2016 yılı 1. çeyrek dönemi baz alınmıştır (20161Ç=100). Gerçekleşen taşınma işlemleri bir önceki çeyreğe göre %30 artmıştır.



İstanbul da en fazla taşınma hareketliliği Maltepe de gerçekleşti!



REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 39 ilçe arasında en fazla taşınan ilçe %15 oran ile Kadıköy olmuştur. Kadıköy’den yapılan taşınma işlemlerinin %40’ına ve Maltepe’den yapılan taşınma işlemlerinin %30’una taşınma sebebi olarak kentsel dönüşüm gösterilmiştir.


REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 1. çeyrek sonuçlarına göre, 39 ilçe arasından en fazla taşınılan ilçe %11 oran ile Maltepe olmuştur. Maltepe’ye yapılan taşınma işlemlerinin %59’u yine Maltepe’den gerçekleşmiştir. Kadıköy’den yapılan taşınma işlemlerinin %43’ü yine Kadıköy’e gerçekleşmiştir.



İstanbul da en fazla taşınma hareketliliği Maltepe de gerçekleşti!



REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 3+1 daire tipinden gerçekleşen taşınma işlemlerinin %92’si yine 3+1’e gerçekleşmiştir.


REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 2. kattan yapılan taşınma işlemlerinin %50’si 3. kata gerçekleşmiştir.


REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu, TSKB Gayrimenkul Değerleme desteği ile REIDIN Veri Analitiği Ekibi tarafından hesaplanmakta ve hazırlanmaktadır.Bu çalışma ile İstanbul ili içerisinde evden eve taşınma işlemlerinin bölgesel bazda hareketlilik ve yoğunluklarının tespit edilerek takibi amaçlanmaktadır.3 aylık dönemlerle oluşturulan rapor; oda sayısı, kat, mülkiyet durumu, gayrimenkul tipi ve taşınma sebebi gibi detaylarda bölge bazlı bilgiler içermektedir. Sonuçlar da bu 3 ayı takip eden dönemlerde açıklanacak olup, bir sonraki rapor yayımlanma tarihi Temmuz ayının ilk haftasıdır.


Raporun tamamı için tıklayın




Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ'nin desteğiyle REIDIN tarafından hazırlanan 'İstanbul Taşınma Hareketliliği' 2016 ilk çeyrek raporu açıklandı. Rapor ölçümlemesinde, İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği'nin (İSTEEND) Ocak Mart 2016 döneminde gerçekleştirdiği konut tipli ve İstanbul içi taşımacılık işlemlerinden elde edilen bilgilerden yararlanıldı. İlk kez açıklanan raporda, İstanbul'un 39 ilçesi arasında en fazla göç veren ilçe yüzde 15'lik oranla Kadıköy oldu. Kadıköy'den yapılan taşınma işlemlerinin yüzde 43"ü yine Kadıköy'e gerçekleşti Kadıköy'den Ataşehir'e taşınma oranı yüzde 15 ve Kadıköy'den Üsküdar'a taşınma oram ise yüzde 8 oldu. 39 ilçe arasından en fazla Kadıköy O Maltepe O Ataşehir O Ümraniye 0 Kartal göç alan ilçe ise yüzde 11 ile Maltepe olurken Maltepe'nin en fazla göç aldığı ilçe yüzde 59 oran ile yine Maltepe oldu. Maltepe'yi yüzde 7 ile Ataşehir ve Kadıköy izledi Bu yılın ilk çeyreğinde taşınma hareketliliğinin 2015'in son çeyreğine göre yüzde 30 artış gösterdiğine dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, kentsel dönüşüm nedeniyle taşınma hareketliliğinde İstanbul Anadolu Yakası'nın ve özelikle Kadıköy ilçesinin öne çıktığını söyledi. 


Ekonomist


Geri Dön