02 / 05 / 2024

İstanbul'da enflasyon uçtu! 

İstanbul'da enflasyon uçtu! 

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 107,42 arttı. Eylül ayı perakende fiyatlarında kültür eğitim ve eğlence harcamalarındaki azalma görüldü. Toptan fiyatlarda ise yakacak ve enerji maddeleri grubundaki artış göze çarptı.



Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustosta aylık bazda yüzde 1,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,41 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 80,21, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 143,75 olarak kaydedildi. TÜFE on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,69 olarak gerçekleşirken, Yİ-ÜFE on iki aylık ortalamalara göre yüzde 105,39 artış gösterdi.

3 Ekim Pazartesi günü, yılın dokuzuncu enflasyon verilerini oluşturacak olan eylül ayı enflasyon rakamları açıklanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön