13 / 05 / 2024

İstanbul'da et fiyatlarına yeni indirim! ESK'dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

İstanbul'da et fiyatlarına yeni indirim! ESK'dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

İstanbul'da et fiyatları resmen kuruma göre farklılaşıyor. İstanbul'da et fiyatlarına yeni indirim! ESK'dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kıymanın 119 Türk Lirası'na, kuşbaşının ise 129 Türk Lirası'na satıldığı  Et ve Süt Kurumu’na gelenler de yeni mağaza talep etti. 

Kasaplar ve PERDER üyesi olmayan marketlerde ise kıyma 320 liraya, kuşbaşı ise 350 liraya ulaşan fiyatlarla satılıyor. 

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, fiyat sabitleme uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında "Son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında hızlı bir yukarı doğru hareketle fiyat artışı oldu" diyen Fatuk Güzeldere, Ocak'ta 126 TL olan dana karkas fiyatının bugün baktığımız zaman neredeyse 220 TL seviyesine denk geldiğini belirtti. Bu durumda yüzde 100'lük bir yükseliş olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul da et fiyatlarına yeni indirim! ESK dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

“Fiyat hareketliliği bizi çözüm üretmeye itti” diye konuşan Güzeldere, açıklamasında "Et ve Süt Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Ramazan ayının başlaması münasebetiyle de en azından vatandaşımıza bir fayda sağlamak amacıyla ESK üzerinden et tedariki yapıp biz de kıymalık etin fiyatını 190 liradan, kuşbaşılık etin fiyatını da 210 liradan sabitledik" ifadelerini kullandı. 

Güzeldere, kasap tezgahı olan, kampanyaya dahil olan üyelerde de bu fiyatların satışlara bugün başlandığına dikkat çekti. 

Ette bir kârlılığın söz konusu olmadığını belirten Faruk Güzeldere, bu dönemlerde kar, zarar yapamayacaklarını aktardı ve "Toptan, ticari olarak faaliyet gösteren işletmelere et verilmeyecek. Amacımız hanenin tenceresine ulaşması. Tamamen tüketicimize sunacağız. Bir sınırlama şu anda gözükmüyor. Amacımız yaygın ve geniş bir şekilde vatandaşımıza ulaşmak. 1-2 kilo alan alabiliyor şu anda" şeklinde konuştu. 

Vatandaşlara, arz talep denkgesini bozmayarak, ihtiyacı kadar almalarını tavsiye ettiklerine vurgu yapan Güzeldere, "Stok yaparsak diğerlerinin hakkına gireceğiz" şeklinde konuştu. 

İstanbul da et fiyatlarına yeni indirim! ESK dan sonra PERDER de fiyatları düşürdü! 

Markete alışveriş için genel Yusuf Özdoğan, konuya ilişkin "Eğer bu fiyatlarda kalırsa, sabitlemeyi iyi buldum. Eskiden alamıyorduk ama şimdi belki biraz bir şeyler alırız" diye konuştu ve 260, 270 TL'leri gördüğünü belirterek, 210 liraya şaşırdığını söyledi. 

Et ve Süt Kurumu’na gelen Yüksel Özcan da kıyma almak için gelmediğini ancak bulamadığını, mağdur olduğunu ifade ederek, "Beklemem de 3 saati buldu, kıyma yok” diye konuştu. Başka bir vatandaş Ramazan Şahin  de konuyu değerlendirdi ve "Avrupa yakasında bu kurumdan bir tane var. Geliyorsun, gidiyorsun yok. Diğer yerlerde 300 lira burada 100 lira" açıklamasında bulundu. 

"İstanbul’un başka bölgelerinde de böyle yerlerin açılmasını istiyorum. 8 buçukta geldiğim de oluyor bugün geç geldim, yarım saat bekledim" diyen bir başka müşteri Arzu Günaydın da, fiyatların makul olduğunun altını çizdi ve kasaplara göre yarı yarıya olduğunu vurguladı. "2 tane aldım. Bu fiyata kasapta 1 kilo alabilirim, burada 2 kilo alıyorum" diyen Günaydın, bu fiyatların marketlerde de olmasını temenni etti. 

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük depremler için tarih verdi! Hemen peş peşe açıklanan bu yerlere bakın!

Petrol fiyatlarında Çin senaryosu! Petrol fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

 


Geri Dön